Ingrijire

Cum să faci față caniculei – Sfaturi ce te ajută să treci peste zilele călduroase

iulie 26, 2021

Cum să faci față caniculei – Sfaturi ce te ajută să treci peste zilele călduroase

Sfaturile specialiștilor te ajută să treci peste zilele caniculare fără să îți fie afectată sănătatea. Căldura excesivă nu este doar neplăcută, ci poate fi și dăunătoare pentru anumite persoane. Nu doar cei în vârstă pot fi afectați de soare, căldură și de lipsa aerului, ci și copiii sau persoanele sensibile.

Supraîncălzirea corpului duce la stări de rău precum amețeală, slăbiciune, leșin sau dezorientare. Cazurile severe pot duce la atacuri cerebrale.

Sfaturi de la specialiști pentru a trece cu bine peste zilele caniculare

Cel mai bine este să ne plănuim activitatea din exterior la primele ore ale dimineții sau seara, cât mai târziu. Cu toate acestea, nu putem să evităm mereu canicula, însă putem să ținem cont de câteva sfaturi utile atunci când ieșim în căldură.

Bea multe lichide

Menține-te hidratat mereu atunci când ieși afară, în căldură. Evita sucurile sau băuturile cu zahăr și cafeaua. Alege să bei multă apă pentru a îi oferi organismului putere și hidratare.

Folosește o șapcă sau o pălărie

Pentru a evita durerile de cap și insolația, alege să îți acoperi capul folosind o șapcă sau o pălărie. Fie ca alegi o marcă precum Adidas sau o pălărie din paie, ambele sunt de ajutor atunci când vine vorba de zilele cu mult soare.

Evită efortul fizic

Dacă trebuie să te deplasezi în diferite locuri, poți alege o trotinetă electrică sau astfel de biciclete electrice. Evita să mergi mult pe jos sau să faci activități fizice atunci când afară este canicula.

Respectă pauzele de odihnă

Chiar dacă nu simți nevoia, este important să iei câteva pauze de odihnă la umbră atunci când te deplasezi pe afară.

Nu uita de cremă pentru protecție solară

Doamnele și domnișoarele știu că protecția solară este extrem de importantă și trebuie aplicată în orice anotimp. Vara, toată lumea trebuie să aplice protecție solară în cantități generoase atât pe față, dar și pe mâini, pe gât și pe picioare.

trusa de ingrijire

Răcorește-te atunci când simți nevoia

Dacă nu te simți bine și vrei să te răcorești, nu îți fie rușine să intri într-un magazin sau într-o farmacie pentru a face acest lucru. Sănătatea ta este cea mai importantă, așa că în zilele caniculare ai grijă să te pui pe tine pe primul loc. Ia-ți pauzele necesare pentru a putea să te protejezi de căldură.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!