Ingrijire Invatam Oameni frumosi

Cum să fii fericit – 6 Obiceiuri gratuite pe care să le incluzi în rutina ta

februarie 26, 2023

Cum să fii fericit – 6 Obiceiuri gratuite pe care să le incluzi în rutina ta

Indiferent de care este ideea ta de fericire, obiceiurile gratuite de aici te vor ajuta să trăiești o viață mai simplă, dar mult mai fericită. Lucrurile mici pe care le faci te ajută, încet și sigur, să obții o stare generală mult mai bună.

Este important să dormi

Somnul este un factor extrem de important care te ajută să eviți stresul, anxietatea și depresia.

Este important să dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte pentru că organismul tău are nevoie de odihnă. În acest fel, te vei bucura de o imunitate puternică, de o funcționare eficientă a creierului, dar și de o stare generală bună.

Este importantă înțelegerea propriilor sentimente

Atunci când ne înțelegem sentimentele, situația în care ne aflăm devine mai limpede, iar acest lucru îl descoperim prin intermediul cărții „Inteligenta Emotionala„. Ceea ce vei descoperi în această carte te va ajuta să-ți controlezi impulsurile și sentimentele, dar și să fii mai empatic și mult mai fericit.

De exemplu, descoperă și secțiunea de mindfulness carte ce te va ajuta să ai o stare de atenție conștientă pentru a înțelege cu adevărat ceea ce gândesc și simt ceilalți. În acest fel, vei reuși să trăiești într-o armonie cu tine, dar și cu cei din jur.

Practică respirația

Doar 5 sau 10 minute pe zi în care să practici respirația sau meditația te vor ajuta să fii mai fericit, dar și să eviți stresul. Meditația aduce schimbări structurale în creierul nostru, însă pentru acest lucru ai nevoie de minim 10.000 ore de meditație.

Menține o atitudine pozitivă, dar nu în mod forțat

Chiar și în situațiile negative este important să te împaci cu acea stare de tristețe, frustrare sau nervi.

Momentele triste sau nefericite există, așa că este important să îți lași organismul să treacă și prin aceste stări. O plimbare, momente petrecute în natură, dar și clipele petrecute cu cei dragi te vor ajuta să treci peste aceste perioade mai grele.

Evită să te compari cu ceilalți

Compararea cu cei din jur nu îți va aduce beneficii. Este important să te compari cu tine, astfel încât să poți îmbunătăți ceea ce îți dorești și să fii recunoscător pentru îmbunătățirile pe care deja le-ai adus la tine.

Organizarea săptămânii

Este important să echilibrezi munca cu relaxarea. Organizarea pe hârtie te va ajuta atât în ceea ce privește echilibrul dintre muncă și relaxare, dar și atunci când vine vorba de alimentația corectă, momentele de răsfăț, dar și orele de sport. Toate aceste lucruri îți vor aduce o satisfacție enormă, iar tu vei fi mult mai productiv.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!