Ares - Ingrijirea cainilor

Cum să găsești patrupedul mai repede – Ce faci dacă ai pierdut câinele

august 26, 2018
catel dragalas

Să îți pierzi patrupedul este un lucru teribil, însă am pregătit o listă cu câteva sfaturi utile care te pot ajuta să îl găsești cât mai repede.

Din păcate, văd din ce în ce mai multe cazuri de cățeluși pierduți și chiar cred că aceste sfaturi pot fi folositoare.

În primul rând, trebuie să știi că primele 24 de ore sunt cele mai importante, iar acestea sunt orele în care avantajul se află de partea ta.

1. Folosește un miros familiar

Mulți dintre cățelușii pierduți se găsesc în 20-30 de minute petrecute căutând în cartier, asta dacă nu ai pornit foarte târziu în căutarea lui. Este important ca tu, stăpânul, să pornești în căutarea lui deoarece mirosul tău îl va ajuta să se întoarcă acasă.

De asemenea, ia cu tine și câteva lucruri familiare pentru el: o lesă, o jucărie, păturică preferată sau chiar câteva astfel de recompense pe care el le preferă. Oferă-le prietenilor tăi aceste lucruri pentru că atunci când îl vor găsi, să îl poată atrage la ei ușor, în cazul în care este speriat.

2. Gândește-te la ce ar face el

Chiar dacă pare un lucru greu de făcut, nu este. Gândește-te la ce ar face el în funcție de personalitatea pe care o are și de perioada respectivă (de exemplu, poate este o cățelușă și este în călduri).

Dacă are un loc preferat în cartier, poate parcul în care merge zilnic sau alt spațiu de joacă, atunci du-te în acel loc și caută-l, întrebând și lumea din jur. Nu uita să iei cu tine câteva poze cu cățelul.

3. Folosește-ți vocea!

Poate că ți se pare banal acest sfat, însă în timp ce îl cauți cu privirea, folosește-ți și vocea. Strigă-l pe nume, este foarte probabil să te audă și să vină la tine.

4. Folosește un alt câine care să te ajute

Există și cazuri în care oamenii au mai mulți căței, iar un patruped din familie poate fi de mare ajutor în timpul căutării. Chiar zilele trecute am întâlnit un caz în care câinele cel mare a ajutat la găsirea câinelui micuț, care era dispărut de câteva zile.

Fie că e vorba de cățelul vecinului cu care se joacă sau de câinele din casa ta, ia cu tine un astfel de ajutor. Vei fi surprins!

5. Întreabă vecinii!

Întreabă-i pe vecini și spune-le să te caute în cazul în care îl văd.

6. Folosește internetul!

Postează în grupurile de pe Facebook, postează în Povestea Ta de pe Instagram și Facebook, roagă-ți prietenii să distribuie postarea. Internetul te poate ajuta foarte rapid să îți găsești patrupedul mai repede.

De asemenea, poți specifica și faptul că oferi recompensă pentru recuperarea cățelului, în cazul în care cineva l-a luat și poate nu vrea să îl înapoieze. Nu se știe niciodată.

Pune poze cu el și nu uita să specifici: la ce nume răspunde cățelul, orașul, zona (dar nu adresa exactă), dar lasă și un număr de telefon în cazul în care cineva găsește cățelușul.

7. Contactează adăposturile din apropiere

Contactează și adăposturile din apropiere și asigură-te că patrupedul tău nu a ajuns acolo.

8. Nu uita să anunți și veterinarul!

Persoanele care găsesc cățeii pierduți se duc, de obicei, la veterinar pentru a vedea dacă aceștia sunt microcipați și pentru a le găsi stăpânul.

9. Dacă îl găsești, nu fugi după el!

Tu îți cunoști cel mai bine patrupedul însă, am citit într-o carte cumparată online faptul că unii căței percep acest gest ca pe un joc și este foarte posibil să îl pierzi din nou. De asemenea, se pot simți și amenințați de faptul că alergi după ei și pot fugi și mai departe.

Folosește recompensele pentru a îi atrage către tine și vorbește-le calm.

10. Pune afișe în oraș

Dacă ai pus în aplicare toate sfaturile de mai sus și încă nu l-ai găsit, pune afișe prin cartier cu poza lui și un număr de telefon.

 

Pentru a evita pierderea lor, ai grijă să îl microcipezi, ține-l în lesă, mai ales dacă are o personalitate rebelă și nu uita să fii mereu în alertă și cu ochii pe el!

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pixabay

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!