Îngrijire Sănătate

Cum să învingi starea de oboseală cronică – 5 Remedii care sunt de real folos

februarie 26, 2023
odihna

Cum să învingi starea de oboseală cronică – 5 Remedii care sunt de real folos

În mod normal, oboseala apare ca o reacție naturală a organismului în urma solicitării fizice sau psihice. Aceasta este oboseala acută ce apare în timpul perioadelor ceva mai solicitante din viața noastră.

Cu toate acestea, oboseala cronică este definită ca o reacția organismului la un cumul de factori fizici și emoționali. Se extinde pe o perioadă mare de timp și se poate manifesta, la început, ca o răceală sau gripă.

Oboseala cronică poate fi asociată și cu oboseala emoțională ce mai este cunoscută și sub numele de „Sindromul burnout”. Această oboseală nu are cauze ce țin doar de lipsa de somn, ci poate avea și cauze de natură psihică, emoțională sau fizică.

Am pregătit pentru tine 5 remedii care te vor ajuta să scapi de oboseală cronică.

Bolile asociate cu oboseala

Atunci când ne gândim la oboseala cronică, ne gândim și la boli, afecțiuni și probleme asociate cu aceasta. De la anemie, apnee în somn, anxietate, boli ale inimii, depresie, infecții virale sau bacteriene, dar și disfuncții ale sistemului imunitar, toate acestea pot fi motivul pentru care suntem atât de obosiți.

Este important să consulți un specialist pentru a te asigura că faci analizele potrivite precum o astfel de urocultură ce îți arată dacă este prezentă o infecție în organism. De asemenea, este important să îți verifici inima pentru a te asigura că ai o tensiune normală și că nu aceasta este cauza oboselii.

Deficitul de fier

O dietă săracă în fier poate fi motivul pentru care te simți atât de obosit pe termen lung. Pe lângă acest aspect, un deficit de fier prezintă riscuri pentru sănătate. Fără fier, livrarea de oxigen către organismul nostru este limitată, iar acest lucru duce la oboseală extremă.

Cele mai bogate surse de fier sunt carnea și fructele de mare.

Alimentația de zi cu zi

Pentru a preveni oboseala, este important ca zilnic să consumi fructe, legume, alimente bogate în fier, dar și cereale. Acestea îți ofere o alimentație echilibrată și sănătoasă ce te ajută să ai parte de toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie.

Consumul de alimente bogate în fibre te ajută să previi oboseala cronică, dar și sindromul de intestin iritabil. Acest sindrom poate fi cauza ce îți provoacă o stare de oboseală și lipsă de energie.

Somnul, un factor extrem de important

Numărul de ore pe care îl aloci somnului este la fel de important ca și perioada când dormi. Pentru a te bucura de un echilibru sănătos, dar și pentru a evita oboseala cronică este important să dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte. De asemenea, este important ca somnul să fie prezent încă de la orele 23.

Reducerea stresului

Stresul provoacă nu doar o stare de oboseală și lipsă de energie, dar poate duce și la complicații și boli. Hormonii de stres afectează somnul, dar și starea noastră de sănătate generală. Este important să reduci stresul prin metode de relaxare cum ar fi meditație, yoga, dar și mișcarea făcută în fiecare zi.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!