Ingrijire Ingrijirea danturii

Cum să menții sănătatea dinților tăi în 5 pași simpli

iulie 29, 2022

Cum să menții sănătatea dinților tăi în 5 pași simpli

Un zâmbet impecabil, dar mai ales sănătos, este obținut prin îngrijirea zilnică a danturii tale. Este important să ne îngrijim sănătatea orală pentru a ne bucura de un zâmbet sănătos, un zâmbet care spune mai mult decât o mie de cuvinte.

Am pregătit pentru tine 5 pași simpli pe care îi poți urmări pentru a menține sănătatea dinților tăi și pentru a rări vizitele la medicul stomatolog.

1. Curățarea dinților

Este important ca zilnic să îți cureți dantura pentru a o menține sănătoasă. Mai mult decât atât, este importantă și durata curățării dinților. Periuțele de dinți pe care le avem astăzi pot fi conectate la aplicația din telefon pentru că aceasta să îți spună cat timp să cureți dantura.

Te poți ajuta și de un timer pe care să îl setezi la 3 minute, timp în care să te speli pe dinți. Curățarea se face atât dimineața, cat și seara.

Periajul dinților trebuie făcut pe toată suprafața danturii, doar cu mișcări blânde care să nu afecteze gingia.

2. Vizitele la stomatolog

Este mai bine să prevenim decât să ne chinuim să vindecăm. De aceea, importanța vizitelor la stomatolog este extrem de mare, aceasta ajutandu-ne să prevenim eventualele carii, dar și alte probleme orale.

Doar stomatologul poate folosi un astfel de scanner intraoral sau un astfel de microscop dentar pentru a observa în detaliu care sunt eventualele probleme.

3. Folosirea aței dentare

Folosirea aței dentare este un pas extrem de important pe care trebuie să îl introduci în rutina ta zilnică. Aceasta te ajută să cureți toate resturile de mâncare pe care le ai între dinți, o curățare pe care nu o poți face folosind doar periuța.

Ața dentară se folosește pe toți dinții, cu mișcări blânde. Folosește aproximativ 50 cm de ață dentară și ai grijă să o pui între toți dinții, apoi o freci de aceștia de jos în sus, cu multă grijă.

4. Apa de gură

Apa de gură sporește sănătate a cavității bucale, astfel că te sfătuiesc să o folosești zilnic. Împreună cu ața dentară și cu pasta de dinți, apa de gură lucrează la îmbunătățirea sănătății tale bucale.

5. Dușul bucal

Dușul bucal se folosește împreună cu apa de gură pentru a curăța în întregime cavitatea bucală. Acesta este un pas extra, nu neapărat necesar, dar un pas care te poate ajuta să menții mult mai sănătoasă cavitatea.

Poți înlocui ața dentară cu dușul bucal, acesta din urmă ajutandu-te mult mai eficient să cureți spațiile dintre dinți.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!