Ares - Ingrijirea cainilor

Cum să motivezi câinele cu activități plăcute în casă

august 23, 2019
cum sa motivam cainele in casa - Ares

Cum să motivezi câinele cu activități plăcute în casă

Zilele acestea caniculare m-au făcut să mă gândesc cum pot să îl motivez pe Ares chiar și în casă. Există o mulțime de moduri diferite de a te distra cu patrupedul în casă! Așa că, fie că este vorba de zile caniculare, ploioase sau mult prea friguroase, am pregătit aici o listă de activități diferite pentru a te distra cu animăluțul tău în casă!

1. Jocul recompenselor

Câinii au nevoie de exercițiu, de stimulare fizică și mintală, indiferent de vreme. De aceea, jocul cu recompense este perfect, indiferent de situație. Acesta îl ajută pe câine să se distreze, să își pună mintea la contribuție și să se miște rapid.

Cum funcționează? Așează-i patrupedului câteva recompense prin casă și pune-l să le găsească. Pentru ca el să prindă „gustul” jocului, ascunde-i recompensele pentru ca el să le găsească rapid inițial, apoi caută ascunzători ceva mai greu de găsit.

Folosind o astfel de hrana pisici, le poți motiva și pe frumoasele pisicuțe să facă puțină mișcare în casă.

2. Amenajează obstacole în casă

Dacă amenajezi un spațiu mic cu obstacole în casă, câinele tău va fi stimulat atât fizic, cât și mintal.

Ce obstacole poți amenaja?

  • Aranjează patru sau cinci scaune în zig-zag pentru ca patrupedul tău să treacă printre ele. Ai grijă să le poziționezi pe un covor sau pe o suprafață pe care ei să nu alunece.
  • Aranjează șase scaune în următorul mod: trei scaune așezate unul lângă altul și alte trei scaune în același mod. Cele două rânduri trebuie aranjate cu scaunele spate în spate și la o distanță între rânduri de aproximativ jumătate de metru. Deasupra scaunelor, poziționează un cearceaf mare. Astfel, ai creat un tunel prin care câinele tău poate acum să treacă.

3. Jucați-vă pe scări

Dacă stai la bloc, ieși cu câinele tău pe scară și jucați-vă acolo. Nu lua cu tine jucării sau recompense deorece câinele tău s-ar putea să latre și să deranjeze vecinii. Urcă și coboară cu el scările și faceți împreună puțină mișcare pentru a vă stimula mușchii! Este un exercițiu excelent atât pentru patrupezi, cât și pentru noi, oamenii.

4. Cheamă câțiva prieteni!

Patrupedul tău are vreun prieten cu care îi place să interacționeze? Cheamă-l în vizită și fă-i o surpriză plăcută câinelui tău!

5. Învață-l trucuri noi!

Dacă tot vă petreceți ziua în casă, învață-l pe micuțul tău trucuri noi. Folosește recompense și învață-l comenzile: „Șezi!”, „Culcat!”, „Rostogolește-te!” sau „Așteaptă!”.

caine frumos

6. Jocul „Trage jucaria!”

Jocul „Trage jucăria!” este jocul lui Ares preferat. Folosim jucării speciale din cauciuc sau sfoară.

Cum ne jucăm? Eu țin jucăria dintr-o parte, iar Ares o apucă cu gura din celălalt capăt. Nu uita să îl lași și pe el să câștige pentru a vă bucura amândoi.

7. Stimulează-l cu jocul care îl face să se plimbe!

Pentru acest joc este nevoie de două persoane și de un cățel. Fiecare dintre voi va avea recompense în mână. Începeți jocul prin a sta în aceeași cameră, față în față, la o distanță de doi metri unul față de celălalt. Unul dintre voi îl strigă pe cățel pe nume, iar când cățelul ajunge la el, îi oferă recompensa. Poți folosi hrana pentru caini pe care el o preferă!

Apoi, același lucru îl face și cel de-al doilea jucător. Când cățelul începe să învețe cum se joacă acest joc, creșteți nivelul de dificultate și îndepărtați-vă unul de celălalt. Puteți chiar să vă mutați și în camere diferite.

Când patrupedul a ajuns la tine, îl poți pune chiar să execute câteva comenzi simple înainte de a îi oferi recompensa.

 

Voi cum vă mai petreceți timpul cu patrupedul atunci când afară este prea cald, prea frig sau plouă?

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!