Ares - Ingrijirea cainilor

Cum să ne protejăm câinele pe timp de caniculă

iulie 1, 2019
Cum să ne protejăm câinele pe timp de caniculă

Cum să ne protejăm câinele pe timp de caniculă

Despre îngrijirea câinilor eu am mai scris și înainte. Am discutat despre cum să faci să îi treacă mai repede și mai ușor timpul unui patruped atunci când este singur acasă, despre ce alimente din frigider au voie să consume câinii, despre cum protejezi câinele de parvoviroză, dar și despre cum să îți găsești mai repede câinele dacă acesta s-a pierdut.

Astăzi, vom discuta despre cum să ne protejăm câinele pe timp de caniculă. Vara nu este o perioadă tocmai plăcută nici pentru noi, dar nici pentru patrupezii noștri. Cum canicula este foarte greu de suportat, m-am gândit să fac o listă cu sfaturi practice de care să ții cont pentru a îți proteja câinele pe timp de vară.

1. Nu lăsa câinele în mașină pe timp de vară!

Deși am mai spus acest lucru, încerc să o repet cât pot de des. Pe timp de vară, temperatura din mașină poate ajunge și până la 70 de grade Celsius dacă mașina este poziționată la soare. Nu lasă câinele în mașină pe timp de vară nici 5 minute dacă nu îi lași aerul condiționat pornit. Eu nu recomand să fie lăsat nici cu aerul condiționat pornit decât pentru o perioadă foarte scurtă deoarece se poate întâmpla ca aerul să nu facă față sau să bage aer cald.

2. Ai grijă ca patrupedul să aibă mereu apă

De multe ori, în agitația de zi cu zi, uitam să îi schimbăm apa patrupedului nostru sau să îi reumplem castronul. Pe timp de vară, acesta are nevoie cel mai mult de apă pentru a sta hidratat și pentru a se lupta cu această caniculă cruntă.

3. Scoate-l la plimbare dimineața devreme și seara târziu!

Dacă primăvara puteam să mai ieșim cu patrupedul afară în miezul zilei, acum nu mai putem face asta. În zilele caniculare, evită să ieși cu câinele tău între orele 10 și 19. Chiar dacă tu crezi că el poate să iasă repede afară și să își facă treabă, asfaltul este fierbinte și câinele resimte acest lucru foarte puternic prin intermediul pernuțelor.

4. Câinele are nevoie de umbră!

Dacă patrupedul tău stă în curte, asigură-te că acesta are acces mereu la un spațiu în care este umbra. Dacă îl lași în apartament, lasă-i acces în camera cea mai răcoroasă din casă!

Pentru câinii ce stau la curte, un bazin cu apă poate fi soluția ideală pentru a se răcori. Majoritatea câinilor iubesc să se scalde, așa că ai grja să le schimbi apa o dată la câteva zile.

Ares

5. Nu îl obliga să facă mișcare!

Chiar dacă știi că ai un câine activ, atunci când este caniculă nu este bine ca el să facă prea multăa mișcare. Câinii sunt mai predispuși ca oamenii să facă atac de cord sau să între în șoc caloric din cauza căldurii.

Ce facem dacă observăm primele semne de șoc caloric?

Șocul caloric apare ca rezultat al prestării unei activități cu efort fizic mare la temperaturi foarte ridicate. Dacă observați acest lucru la câinele vostru, ajutați-l să se răcorească.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îl învelești într-un cearceaf umed și să îl obligi să bea apă. Apoi, du-l cât mai repede la un veterinar.

Semnele șocului caloric: gâfâit, respirație accelerată și zgomotoasă, febră, vomă, apatie, mișcări necoordonate, saliva lipicioasă.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!