Invatam

Cum să te pregătești pentru o călătorie lungă cu mașina

noiembrie 25, 2019

Cum să te pregătești pentru o călătorie lungă cu mașina

De mica am fost entuziasmată și fericită atunci când venea vorba de o excursie cu mașina. Îmi place să călătoresc, să admir peisajele din mașină și să opresc prin diferite locuri frumoase, numai bune de admirat și fotografiat.

De aceea, astăzi m-am gândit să scriu un mic ghid pentru a te pregăti atunci când vine vorba de o călătorie lungă cu mașina.

Ce trebuie să faci înainte de a pleca

1. Odihnește-te suficient de mult

Fie că ești șofer sau nu, ai grijă să te odihnești suficient de mult înainte să pleci într-o excursie sau într-o călătorie lungă cu mașina. Astfel, nu vei risca să ți se facă rău și vei putea fi atent la drum, bucurându-te de călătorie.

2. Alege o mașină rezistentă

În primul rând, asigură-te că ai o mașină încăpătoare, dar și rezistentă la drum lung, indiferent de condiții. Mașinile precum Dacia Duster sunt ideale pentru drumurile din țara noastră deoarece sunt rezistente și nu consumă mult. Mai mult decât atât, întreținerea ei este accesibilă, mașina fiind foarte fiabilă.

Dacă ai un buget ceva mai mare, poți opta pentru o mașină precum Mercedes Benz. Mercedesul este cunoscut pentru durabilitatea sa în timp, fiind o mașină cu care poți parcurge fără probleme peste 500.000 – 700.000 de km.

3. Informează-te în legătură cu vremea

Dacă pleci la un drum lung, cauta informații referitoare la vreme.

4. Asigură-te că mașina este echipată

Asigură-te că mașina are toate lucrurile obligatorii: stingător, triunghi reflectorizant, etc.

De asemenea, nu uita să verifici starea frânelor, nivelul uleiului și starea anvelopelor.

Ce trebuie să faci în timpul călătoriei

1. Asigură-te că oprești suficient de des

În timpul călătoriei, corpul tău are nevoie de puțină mișcare. De aceea, asigură-te că te oprești cel puțin o dată la două ore pentru a te relaxa, pentru a îți întinde mușchii, dar și pentru a lua o gură de aer proaspătă.

Atunci când oprești, asigură-te că scoți autovehiculul de pe carosabil pentru a nu îi deranja pe ceilalți participanți la trafic.

2. Nu circula cu geamul deschis pe autostradă

Este important ca atunci când circuli pe autostrada să ai toate geamurile închise pentru a evita producerea unor accidente datorate pietrelor de pe șosea.

3. Bucură-te de drum!

Oprește atunci când observi un peisaj frumos și nu uita să te și bucuri de călătoria pe care o faci. Poți face și câteva poze pentru a rămâne cu amintiri frumoase.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!