Invatam

Cum să treci cu brio de interviul de angajare – Întrebări și răspunsuri

aprilie 25, 2019
nterviul de angajare

Cum să treci cu brio de interviul de angajare – Întrebări și răspunsuri

Atunci când îți cauți un loc de muncă, felul în care te prezinți la interviu este la fel de important sau poate mai important decât aptitudinile dobândite și experiența pe care o ai.

Am pregătit o listă cu sfaturi utile și cu întrebările comune pe care s-ar putea să le primești la interviu.

Primul pas – Pregătirea CV-ului de angajare

Pentru că CV-ul este cel care te reprezintă, ai grijă ca acesta să rezume cât mai bine experiența pe care o ai, dar și abilitățile dobândite. AICI poți citi un articol complet care îți prezintă cum ar trebui să arate un CV, cum completezi fiecare secțiune, dar și de ce este important ca CV-ul tău să fie bine structurat.

Cum ne stăpânim emoțiile?

Emoțiile sunt firești atunci când te prezinți la un interviu de angajare. Important este să nu le lași să te copleșească, însă nu este neapărat necesar să le ascunzi în totalitate. Atunci când angajatorul te întreabă dacă ai emoții, este important să fii sincer. Astfel, te vei asigura că începi interviul cu dreptul. 🙂

Cum răspunzi la întrebarea „De ce ai plecat de la ultimul loc de muncă?”

Nu este niciodată un semn bun atunci când îți vorbești de rău fostul angajator. De aceea, evita să dai detalii precum: „nu mă înțelegeam cu fostul șef”, însă încearcă să fii sincer atunci când răspunzi la această întrebare. Angajatorul vrea să știe la ce anume să se aștepte de la tine ca și viitor angajat, dar și ce anume te-ar motiva la un loc de muncă nou.

Dacă ai schimbat locurile de muncă anterioare și angajatorul te întreabă de ce, unele dintre motive pot fi:

– mi s-a propus un alt loc de muncă cu mai multe responsabilități și posibilități de avansare;

– am primit o șansă de a îmi pune mai mult abilitățile la încercare.

În acest articol găsești o listă completă cu sfaturi pentru a răspunde cu brio întrebărilor dintr-un interviu de angajare.

Aspectul financiar

Încearcă să nu pui atât de mult accent pe aspectul financiar, însă atunci când angajatorul te întreabă care sunt așteptările tale salariale, fii sincer. Nu uita să te documentezi înainte pentru a ști care este salariul mediu cu care este plătit un om pentru un astfel de loc de muncă.

Nu întârzia la întâlnire!

Acest aspect este unul extrem de important! Nu întârzia la interviu, chiar dacă locul de muncă presupune un job cu program flexibil. Arată-le că ești o persoană serioasă și prezintă-te la ora discutată!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!