Invatam

Cum se spală corect costumul de baie ca să arate ca nou

iulie 25, 2018
costume de baie

Factorii precum soarele, apa sărată și nisipul pot să îți distrugă costumul de baie. De aceea, atunci când îl cureți trebuie să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să îl întreții corect.

Atunci când ai văzut pentru prima oară acel costum de baie în magazin, culorile sale frumoase te-au făcut imediat să îl cumperi. Dar ce te faci acum, când doar după câteva purtări, culorile nu mai sunt la fel, iar materialul devine și el neplăcut la atingere?

Există câteva trucuri pe care să le folosești pentru a îți curăța costumele de baie, astfel încât ele să arate bine pentru cât mai mult timp.

De ce să renunți la costumul tău de baie preferat când poți să îl îngrijești ca la carte și să îl păstrezi intact pe o perioadă mare de timp?

1. Nu băga costumul de baie la mașină

Costumele de baie nu se spală la mașina de spălat rufe. De preferat este să le cureți la mână pentru a evita ca rotațiile de la mașina de spălat să întindă materialul prea mult.

2. Spală-l cu șampon

Poți folosi un detergent pentru rufe delicate, însă de preferat este să folosești șampon pentru bebeluși atunci când speli costumul de baie. Face minuni!

3. Cum se usucă

După ce ai spălat costumul de baie, folosește un prosop în care să îl strângi pentru a absorbi apă. Apoi, lasă-l la uscat tot pe un prosop, pe o suprafață întinsă. Nu îl întinde pe sârmă și în niciun caz nu îl poți pune pe o sursă de căldură.

4. Clătește-l după fiecare purtare

Folosește doar apa rece pentru a clăti costumul după fiecare purtare, apoi folosește metoda de la punctul 3 pentru a-l usca.

costume de baie

5. Atunci când îl speli, folosește mișcări lente

Atunci când speli costumul de baie, nu freca cu putere componentele acestuia. Slipul și sutienul se vor întinde, iar materialele se vor strica.

6. Folosește bicarbonat de sodiu

Voi știți că eu sunt o mare fană a bicarbonatului de sodiu și al oțetului. Bicarbonatul de sodiu îl folosesc atunci când curat mașina de spălat, atunci când scot petele de pe chiuvetă sau încălțăminte, dar și atunci când scot petele de pe o astfel de îmbrăcăminte pe care nu vreau să o stric.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul se fac utili chiar și în această situație. Pentru a scoate petele de pe costumul de baie, fie că este vorba de pete de înghețată sau pete de la loțiunea de corp, folosește o pastă realizată din bicarbonat de sodiu și apă și aplic-o pe acea pată.

De asemenea, poți lăsa costumul de baie într-un lighean cu apă și cu puțin oțet pentru a fi sigură că petele vor dispărea.

Apoi, poți clăti costumul de baie cu puțin detergent pentru rufe delicate sau cu șampon de bebeluși pentru ca mirosul de oțet să dispară.

bicarbonat de sodiu

7. Nu usca costumul la soare

Fie că ai clătit costumul de baie sau l-ai spălat, nu îl lăsă să se usuce în bătaia directă a razelor de soare. De ce? În timp, materialul se va decolora, iar costumul tău se va strica.

 

Voi v-ați achiziționat deja costume de baie pentru vara aceasta? Eu nu reușesc să aleg un model de AICI. Toate îmi plac! 🙂

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!