Locuri frumoase Oameni frumosi

De ce ar trebui sa vizitezi orasul Targoviste

martie 25, 2016

Este a treia oara cand vizitez orasul Targoviste, in ultimii doi ani, impreuna cu colegii si totodata prietenii mei de la facultate. Si de aceasta data orasul ne-a facut sa uitam de probleme cotidiene cu care ne confruntam in Bucuresti, reprezentate, in primul rand, de licenta care ne striga in fiecare zi din ce in ce mai tare. :))

Experienta oferita de Universitatea Valahia – unde am participat la Sesiunea Internationala de Comunicari Stiintifice – a devenit una de suflet datorita proiectului care a avut startul tot aici, in urma cu un an, proiect care a creat amintiri, relatii de stransa prietenie, aspiratii si nu in ultimul rand, un loc in suflet, unde ne vom intoarce mereu cu drag, amintindu-ne ce a insemnat acest proiect pentru noi.

Situat la doar 81 de kilometri de Bucuresti, orasul Targoviste este un loc aparte, deosebindu-se atat prin ospitalitatea prezenta in personalitatea locuitorilor sai, cat si prin locurile cu o incarcatura istorica puternica. Poate tocmai aceste aspecte l-au determinat pe Nicolae Ceausescu sa doreasca sa transforme orasul in capitala Romaniei, inainte de Revolutia din 1989.

orasul Targoviste (4)

Aerul care inconjoara orasul te transpune in perioada in care Targoviste era capitala Valahiei, domnitor fiind, pe atunci, Vlad Tepes.

Principalele obiective turistice care pe noi ne-au determinat sa ne intoarcem cu drag si anul acesta sunt:

1. Ruinele Curtii Domnesti

Curtea Domneasca a servit atat ca resedinta pentru domnitor si familia sa, alaturi de curtenii care ii insoteau, cat si ca punct de administratie. Daca ajungeti in Targoviste, trebuie neaparat sa vizitezi aceste ruine.

2. Turnul Chindiei

Turnul Chindiei masoara 27 de metri si iti ofera o perspectiva de ansamblu asupra orasului, fiind una dintre principalele atractii. De-a lungul timpului acesta a servit atat ca punct de paza pentru curte si imprejurimile ei, cat si ca rol de inchisoare a Curtii Domnesti intre secolele XVI-XVII. Situat langa Ruinele Curtii Domnesti, turnul serveste astazi si ca zona cautata pentru diferite sedinte foto.

Turnul Chindiei

3. Manastirea Dealu

Un alt obiectiv turistic este Manastirea Dealu, situata la 6 km de Targoviste. Sarcofagul cu capul lui Mihai Viteazul se afla aici. Dupa ce a fost decapitat la Campia Turzii, in Ardeal, trupul neinsufletit al voievodului a fost lasat sa zaca pe hoitul unui cal. Capul lui Mihai Viteazul a fost adus la Manastire de catre Comisul Radu Florescu, ingropandu-l alaturi de tatal sau.

4. Muzeul Comunismului – fosta unitate militara de la Gara

Locul unde au fost executati sotii Ceausescu in 1989 functioneaza acum ca punct muzeal, aflat langa gara orasului Targoviste.  Atat camera in care si-au petrecut cei doi ultimele zile din viata, cat si sala unde acestia au fost judecati sunt incarcate cu o energie pe care o poti simti de indata ce pasesti in muzeu.

In locul in care cei doi au fost impuscati se pot vedea urmele gloantelor pe zid, iar amintirea zilei care a schimbat destinul tarii noastre este pastrata in fiecare incapere din fosta unitate militara.

Ce pot spune este ca in Targoviste vei gasi linistea pe care o cauti la o distanta surprinzator de mica de galagia Bucurestiului, iar noi ne vom intoarce cu drag acolo ori de cate ori vom avea ocazia.

Articol scris in colaborare cu Guta Cristian.

Citeste si

2 Comentarii

 • Raspunde Ciprian martie 28, 2016 at 8:45 pm

  Ar trebui sa ajung si eu pe acolo 😀

  • Raspunde Simona Giosu martie 28, 2016 at 8:51 pm

   Este un oras care merita vizitat si este atat de aproape! 😀

  Lasa un comentariu

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  x
  Sustine-ma cu un like!