Ingrijire Sanatate

De ce dorm copiii agitati – Semne, cauze si solutii

martie 29, 2022

De ce dorm copiii agitați – Semne, cauze și soluții

Cei mici pot să aibă un somn agitat din mai multe cauze, iar acest lucru îți poate da și ție programul peste cap. De aceea, este important să identifici cauzele din timp pentru a putea opta cât mai rapid pentru soluții eficiente.

Există o serie de lucruri ce îl pot trezi pe cel mic și, în acest fel, somnul lui va fi unul agitat. Dacă doarme agitat, copilul nu se va trezi niciodată pe deplin odihnit, iar acest lucru îi va perturba activitățile din timpul zilei.

Somnul este un factor important atât pentru cei mici, dar și pentru adulți. De aceea, o noapte nedormită sau o noapte cu somn agitat poate să dea peste cap activitățile întregii familii. Este important ca somnul să fie unul odihnitor, un somn care să te ajute să ai o zi plină de energie, o zi productivă atât pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușului, cât și pentru tine.

Cum îți dai seama că somnul copilului este agitat?

În primul rând, cel mic se trezește obosit, mofturos și nervos. Apoi, dacă acesta se trezește des în timpul nopții, acest lucru nu poate să însemne decât că are un somn agitat, deloc sănătos.

Cauzele unui somn agitat

Dureri, stări de rău

În primul rând, este important să observi dacă cel mic are vreo durere sau vreun alt lucru care îl jenează pentru a vedea dacă acesta este motivul unui somn agitat.

Alimentele consumate

În cazul bebelușilor, de exemplu, poți alege un probiotic bebelusi care să îl ajute să aibă o digestie ușoară.

Episoadele trecute

Dacă cel mic a trecut printr-un episod de diaree, colici sau a consumat antibiotie, un astfel de supliment îi poate ușura digestia: eubiotic baby.

Conectarea la tehnologie

Copiii peste 7-8 ani pot să aibă probleme cu somnul din cauza faptului că stau conectați la device-uri mult prea mult timp. Cu cel puțin 3-4 ore înainte de culcare, oferă-i copilului tău alternative sănătoase de activități. Ajută-l să citească, priviți reviste împreună, jucați-va cu mașini sau păpuși și oferă-i o activitate care să îl introducă, încet, in rutina lui de somn.
 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!