Retete Sanatate

De ce să consumi fructe de mare – Beneficii și sfaturi pentru consum

martie 30, 2020
fructe de mare

De ce să consumi fructe de mare – Beneficii și sfaturi pentru consum

Fructele de mare au numeroase beneficii asupra sănătății, sunt gustoase, răcoritoare și hrănitoare. Sunt convinsă că și tu ai auzit îndemnul de a înlocui carnea, mai ales carnea roșie, cu fructele de mare sau cu peștele.

Ei bine, fructele de mare sunt ușor de digerat de către organismul tău, sunt hrănitoare și nu se gătesc greu. Inițial, cu toții avem o oarecare reținere atunci când vine vorba de fructe de mare, însă acestea au o mulțime de nutrienți de care organismul nostru are nevoie.

Fructele de mare cresc într-un mediu necontrolat

Într-o lume în care toată carnea pe care o mâncăm provine din medii nu foarte sănătoase, fructele de mare cresc într-un mediu necontrolat. În zilele de astăzi, carnea de la păsări, porc sau vită este o carne ce este crescută și hrănită cu hormoni. Fructele de mare cresc în mediul lor liber, se hrănesc natural și acumulează mulți nutrienți benefici.

Conțin Omega-3

Omega-3 sunt acei acizi grași de care organismul nostru are nevoie. Aceștia ajută la o funcționare bună a inimii și se găsesc în cantități mari în fructele de mare, dar și în peste.

Carnea fructelor de mare conține mult fier

Fructele de mare au un conținut mare de fier. Acest beneficiu este important și este un motiv în plus pentru care ar trebui să consumi și tu mai des fructe de mare. Fierul, pe lângă multe alte atribuții, este necesar în organism pentru a preveni anemia.

Te ajută să consumi mai puțină carne

Dacă alegi să consumi mai multe fructe de mare, acest lucru înseamnă că vei înlocui o masă care conținea, cel mai probabil, carne. Ei bine, consumul redus de carne are și el o mulțime de beneficii asupra organismului, printre care faptul că se reduce riscul de a face cancer.

Conțin puține calorii

Pe lângă faptul că sunt ușor de digerat, fructele de mare au un conținut caloric scăzut. Ele se pot consuma chiar și dacă ești la dietă.

De asemenea, fructele de mare sunt importante deoarece ajută la detoxifierea organismului.

Sunt recomandate pentru femeile însărcinate

Fructele de mare sunt recomandate pentru femeile însărcinate. Aceste alimente te ajută să te lupți cu depresiile instalate în urmă modificărilor hormonale ce au loc în organismul tău. De asemenea, consumul de fructe de mare ajută la o dezvoltare sănătoasă a fătului.

fructe de mare

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!