Evenimente Oameni frumosi

Degustare de vinuri la Crama Budureasca

aprilie 15, 2016

Weekend-ul trecut am fost in team building impreuna cu o echipa de oameni frumosi din care sunt mandra sa fac parte de doi ani de zile: Play Solutions. Oameni care fac parte din viata mea si carora le pot atribui cu usurinta termenul de familie pentru ca la ei pot gasi sprijin, sfaturi si incredere. Dar sa va povestesc de teambuilding-ul petrecut la Ferma Dacilor din satul Tohani, comuna Gura Vadului, judetul Prahova.

Un loc parca rupt de lume, camerele amenajate pentru oaspeti nu au televizoare, iar accesul la internet este destul de limitat pentru ca semnalul este slab. Desigur, si pentru semnalul de la telefonia mobila trebuie sa pui osu’ la treaba si sa-l cauti putin. Nu te gandi ca poti sta linistit in pat sa vorbesti la telefon. :)) Dar pana la urma asta a fost si ideea: sa ne deconectam putin de lumea reala (la propriu, ca n-aveam semnal :)) ).

Ponei, porci mistreti, cai, iepurasi, caini, pisici, Ferma Dacilor le are pe toate si au si planuri mari pentru viitor atat in ceea ce priveste constructia a noi casute, dar si alte animale pe care le vor aduce la ferma. Constructiile sunt din piatra si lemn, iar design-ul este rustic. Ce sa mai, e super fain!

Ferma Dacilor

Degustare de vinuri (2)

Degustare de vinuri (6)

Ferma Dacilor

La degustarea de vinuri eram cu totii nerabdatori sa ajungem, mai ales ca majoritatea dintre noi nu au mai fost la o degustare profesionista si mai ales ca…vorbim despre vinuri, nu mai e nevoie de un alt argument!

Crama Budureasca este asezata chiar in mijlocul celor 300 de hectare de vie, in zona Dealu Mare, zona recunoscuta ca fiind „inima vinurilor rosii romanesti”. „Strugurii pentru vinul rosu au nevoie de un pamant mai sarac in nutrienti si mai bogat in minerale. Cum urcam dealul, stratul de cernoziom se subtiaza, iar dedesubt gasim calcar, argila nisipoasa, adica exact ceea ce au nevoie strugurii pentru vin rosu „, ne-a declarat domnul Liviu Birceanu, ghidul nostru care a avut grija sa imbine umorul cu informatiile interesante. Deci, avantajul lor competitiv este datorat si plasarii viei.

Numele de Budureasca vine de la un sat din apropiere, sat abandonat, care se numea „Budureasca”. In acel sat s-au facut sapaturi arheologice inca din anii ’80 si s-au gasit vestigiile unui sat dacic, impreuna cu restul unor unelte vechi care foloseau vinificarii.

Daca aveti drum prin comuna Gura Vadului, nu trebuie sa ratati vizita la crama pentru ca este un lucru inedit. Voi lasa pozele de mai jos sa va convinga. Noi ne-am convins si seara ne-am intors la Ferma Dacilor pentru a „degusta” mai in detaliu vinul de la Crama Budureasca.

Sa va mai zic ca am plecat si cu o sticla de vin rosu, Zenovius sec, de la Crama? Da’ mai bine nu va mai zic. 😀

Va las aici si o lista cu cele 4 cele mai interesante lucruri care mi-au atras atentia:

  1. Desi crama este considerata una dintre cele mai moderne din tara, viile Budureasca sunt culese manual datorita selectiei pe care o poti face culegand in acest fel, dar si din cauza faptului ca masinariile afecteaza plantele.
  2. Forta de munca din Austria este atat de scumpa, incat ei nu-si permit sa culeaga via manual.
  3. Diferenta dintre vinul spumant si vinul spumos este, pe langa pret, faptul ca dureaza doi ani sa faci un vin spumant pentru ca este procesul unei fermentari indelungate care are loc in sticla.
  4. Sticlele de vin care urmeaza sa fie vandute pentru a fi consumate in avion au dopuri din plastic deoarece in avion nu ai voie cu tirbuson. 🙂

Degustare de vinuri

Degustare de vinuri

Degustare de vinuri (3)

Degustare de vinuri (4)

Degustare de vinuri (5)

Degustare de vinuri (8)

Degustare de vinuri (9)

Citeste si

2 Comentarii

  • Raspunde Morar Lucian aprilie 22, 2016 at 10:20 am

    Sa inteleg ca gustul vinului nu ti-a atras atentia 😀

    • Raspunde Simona Giosu aprilie 22, 2016 at 11:40 am

      Cum am putut sa uit?! Vinul a fost demential! Unul dintre cele mai bune vinuri! Recomand Budureasca Vin alb demisec Fume 😀

    Lasa un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    x
    Sustine-ma cu un like!