Ingrijire

Despre bolile bătrâneții și cum să te ferești de ele – Sfaturi utile

martie 26, 2020
bolile batranetii

Despre bolile bătrâneții și cum să te ferești de ele – Sfaturi utile

Uneori viața ne arată că nu vom fi mereu tineri și sănătoși și că, de cele mai multe ori, trebuie să avem grijă de noi pentru a putea să ne păstrăm organismul sănătos pentru cât mai mult timp. Desigur, acest lucru ține și de genetică și de norocul pe care îl avem, însă în majoritatea cazurilor este important stilul de viață pe care îl adoptăm și alegerile pe care le facem în viața de zi cu zi.

Bolile bătrâneții nu sunt deloc plăcute, dar există câteva metode prin care putem să prevenim îmbolnăvirea.

Afecțiunile cardiovasculare

Afecțiunile cardiovasculare sunt pe primul loc atunci când vine vorba de mortalitatea la nivel global. Această boală poate duce la infarct și la alte astfel de afecțiuni cu potențial fatal.

Boala Parkinson

Boala Parkinson este o tulburare neurodegenerativă care poate să îți influențeze foarte mult viața, mai ales dacă nu este ținută sub control. Mai multe detalii găsești aici despre Parkinson: ce este această boală, care sunt simptomele ei, cauzele, care sunt stadiile, cum evoluează, dar și ce tratament există pentru această boală.

Boala Parkinson are simptome precum: lentoarea în mișcare și mers, pierderea completă sau parțială a reflexelor, dar și schimbare ritmului și capacității de a vorbi. De asemenea, această boală poate să provoace mișcare necontrolate ale degetelor, mâinilor și picioarelor.

În ceea ce privește prevenția, aici putem discuta despre exerciții fizice efectuate constant, o alimentație bogată în fibre, vitamine, minerale și proteine, dar și odihnă. Indiferent de boala despre care vorbim, aceștia sunt factorii care trebuie luați în seamă cel mai des. Este important ca organismul nostru să primească hrana de care are nevoie: exerciții fizice, vitamine și minerale, dar și odihnă.

bolile batranetii

Boala Alzheimer

Boala Alzheimer este una dintre cele mai cunoscute forme de demență. Pe scurt, persoana afectată nu mai poate funcționa independent. Această boală afectează și memoria pacientului, făcându-l pe acesta să fie confuz, frustrat și să îi fie frică.

Această boală se poate ține sub control într-un mediu liniștit, iar persoana respectivă poate să își trăiască viața în continuare, chiar și cu acest diagnostic.

În ceea ce privește factorii de risc, aici discutăm despre factori precum vârstă și existența altor cazuri în familie, lucruri ce nu pot fi evitate. Cu toate acestea, consultul făcut din timp poate ajuta foarte mult persoanele să țină în frâu această boală și să ducă o viață liniștită chiar și dacă suferă de afecțiunea Alzheimer.

Diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 este o boală ce presupune secreția insuficientă de insulină de către pancreas. El poate fi evitat cu ajutorul unui stil de viață sănătos: mișcarea zilnică și alimentația echilibrat, dar și odihna suficientă sunt factori ce ajută la prevenirea acestor boli periculoase.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!