Remedii naturiste

Despre ghimbir: Beneficii, proprietăți și cum să-l consumăm

martie 24, 2019

Despre ghimbir: Beneficii, proprietăți și cum să-l consumăm

Ghimbirul (ginger) este originar din Asia. Acesta are un gust iute și aromat și este folosit într-o mulțime de rețete benefice pentru sănătate, dar și pentru a trata răceala și gripa.

Datorită gustului și aromei unice, ghimbirul este considerat o mirodenie în foarte multe părți ale lumii. În România, ghimbirul se folosește atât pentru ceaiuri, dar și pentru a prepara siropuri sau mâncăruri delicioase.

Ghimbirul este o plante care crește în zonele tropicale și are o formă neregulată. Ghimbirul era, acum ceva timp, cunoscut în Moldova și în Muntenia sub numele de „piper alb”.

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este, așa cum vă povesteam și mai sus, o plantă recunoscută de mii de ani cu beneficii pentru imunitate și organism. Are efecte antioxidante, se folosește pentru a trata răceala și gripa și este o plantă care are și efect antiinflamator.

Susținătorii medicinei naturiste spun că ghimbirul tratează și artrită. Soluția se face din pudra de ghimbir și câteva picături de ulei de ricin care se amestecă. Apoi, soluția obținută se pune pe zona dureroasă și se masează.

Ghimbirul în dietă

Ghimbirul reduce colesterolul rău, dar este ideal și pentru curele de slăbire, mai ales dacă este combinat cu ceaiul verde sau cu cafeaua arabică. Toate aceste beneficii ghimbir ar trebui să ne împingă să folosim mai des ghimbirul și să îl introducem în dieta noastră zilnică.

Cum să consumăm ghimbirul

Ghimbirul se poate consuma sub formă de ceai. Rade două lingurițe de ghimbir și amestecă-le cu o lingură de tei și menta. Adăugă plantele în 700 ml de apă clocotită și lăsă totul la infuzat timp de un sfert de oră. Apoi, îndulcește ceaiul cu miere. Poți să bei acest ceai zilnic.

Acest ceai nu trebuie consumat de către persoanele care au inflamații ale stomacului sau plămânilor.

Siropul de ghimbir

Siropul de ghimbir se prepară din rădăcinile rase de ghimbir. Folosește aproximativ 2 linguri de miere la o lingură de ghimbir și amestecă totul. Pune preparatul într-un borcan și lasă-l la macerat timp de 2 săptămâni. După ce îl macerezi, filtrează siropul și adăugă-l în ceai.

Cum se mai poate folosi ghimbirul

Ghimbirul mai poate fi folosit și ca mirodenie pentru supe, salate sau sucuri și prăjituri. Orice astfel de afecțiuni am avea, este bine ca prima dată să optăm pentru tratamente naturiste.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pinterest

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!