Ingrijire Sanatate

Despre intoleranța la lactoză – Cauze, remedii și soluții utile

martie 27, 2020
intoleranta la lactoza

Despre intoleranța la lactoză – Cauze, remedii și soluții utile

Intoleranța la lactoză este un deficit la nivel intestinal destul de inconfortabil și poate să apară oricând, indiferent de vârsta pe care o ai. Ce înseamnă „intoleranța la lactoză”? Ei bine, persoanele au o dificultate în a digera lactoza și se confruntă cu diferite manifestări gastrointestinale de fiecare dată când consumă lapte sau alți derivați ai acestuia: brânză, iaurt, smântână, unt, etc.

Ce este intoleranța la lactoză, ce trebuie să știi dacă suferi de această afecțiune și care sunt cauzele și remediile acesteia, află chiar din acest articol.

Atenție!

Nu confundați intoleranța cu alergia. Atunci când o persoană este alergică, organismul digeră foarte bine alimentul respectiv, însă sistemul imunitar produce o reacție alergică. Intoleranța presupune incapacitatea organismului de a digera un aliment.

Cauzele intoleranței la lactoză

Intoleranța la lactoză apare, fie din cauza unei leziuni a mucoasei intestinale, fie din cauza unor mutații la nivelul genei ce controlează sinteza lactazei. Cu toate că intoleranța la lactoză este mult mai puțin întâlnită la noi față de americani, trebuie să aveți mare grijă cu cantitatea de lactate consumată.

Citește și: Cum poți îmbunătăți circulația sângelui

Cum se manifestă intoleranța la lactoză

De cele mai multe ori, efectele neplăcute apar după aproximativ 30 minute sau chiar și 1-2 ore, iar aceste efecte pot fi: balonare, grețuri, vărsături, diaree, balonare, flatulență, dar și dureri și crampe abdominale.

alimente care au mai mult calciu decat laptele

Remediile intoleranței la lactoză

Dacă ești intolerant la lactoză, tot ce poți să faci este să eviți să consumi astfel de alimente.

Nu există o metodă prin care poți să crești cantitatea de lactaza pe care o produce organismul pentru a putea depăși această neplăcută intoleranță, dar poți opta pentru unele suplimente alimentare. Găsești aici ce suplimente poți lua și care sunt remediile folosite în cazul în care ai descoperit că ai intoleranță la lactoză.

Lucruri necesare pe care trebuie să le știi dacă ești intolerant la lactoză

Persoanele intolerante la lactoză nu își pot lua calciul și vitamina D pe care oamenii le iau, de obicei, din produsele lactate. De aceea, dacă ai intoleranță la lactoză, trebuie să optezi pentru suplimente de vitamina D și calciu pentru a putea să îi oferi organismului tău cantitatea de calciu și de vitamina D de care are nevoie.

Cel mai bine este să optezi pentru consultul medical deoarece numai un medic specialist îți poate spune exact dacă ai nevoie de astfel de suplimente de vitamina D și calciu și dacă suferi de această intoleranță la produsele lactate.

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!