Îngrijire Sănătate

Despre rinoplastie: Ce este și ce riscuri are această operație la nas

mai 27, 2019
gisele bündchen

Despre rinoplastie: Ce este și ce riscuri are această operație la nas

Rinoplastia este o procedură estetică la nas. Această este una dintre cele mai solicitate operații din România, conform celor de la proestetica.ro.

Să alegem sau nu rinoplastia?

Fiecare dintre noi are câte un lucru pe care îl place mai puțîn la propria persoană. Ei bine, în ziua de astăzi se pot face mici îmbunătățiri din orice punct de vedere. Atâta timp cât aceste îmbunătățiri sunt necesare și te ajută să prinzi încredere in ține, atunci ele cu siguranță că ar trebui făcute!

Rinoplastia reprezintă o operația sau o procedura estetică efectuată la nas. Această este extrem de importantă pentru anumiți oameni deoarece fizionomia fetei devine mai plăcută, iar micile imperfecțiuni dispar.

Operația de rinoplastie este una dintre cele mai căutate operații de la noi din țară. Cei de la ProEstetica se ocupă atât cu operații de rinoplastie, însă ei efectuează și alte proceduri medicale.

Ce corecții se fac prin rinoplastie

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală de corectare estetică a nasului. Această remodelează nasul, iar în cazul în care respectivă persoană suferă și de deviație de sept, atunci acestei proceduri i se asociază și o septoplastie.

Este un avantaj faptul că rinoplastia și septoplastia se pot efectua în același timp deoarece după operație rămâi și cu un aspect frumos, dar scapi și de deviația de sept.

Corecțiile care se fac prin rinoplastie:

  • Remodelarea nasului și corectarea profilului nazal;
  • Redimensionarea nasului și armonizarea acestuia cu structura feței;
  • Refacerea simetriei nazale;
  • Reparatia deviațiilor nazale;
  • Reducerea sau eliminarea sforăitului.

Beneficiile rinoplastiei

Rinoplastia are, pe langa beneficiile evidente ale aspectului, si alte beneficii importante. Din punct de vedere al respiratiei, rinoplastia ajuta foarte mult. Aerul ajunge mai bine in plamani, filtrat si incalzit, lucruri importante pentru o respiratie sanatoasa.

Riscurile rinoplastiei

Cu toate acestea, că orice altă operație, rinoplastia prezintă câteva riscuri. Riscurile sunt atât asociate anesteziei, însă există riscul că pacientul să se vindece destul de lent, în funcție de organismul fiecăruia.

De asemenea, există și riscul unei infecții postoperatorii, dar și riscul de a avea o durere sau o sensbilitate a nasului pe termen lung. Alte riscuri ale rinoplastiei mai pot fi asociate cu cicatricile viziblile, dar și cu dificultatea în respirație.

despre rinoplastie

Varianta rinoplastiei nechirurgicale

Există și varianta unei rinoplastii nechirurgicale. Remodelarea nasului se face prin injectarea unor substanțe de umplere în țesuturile moi. Această procedura nu necesită anestezie și poate estompa anumite iregularități ale nasului. Rezultatele acestei rinoplasti nechirurgicale nu sunt permanente, însă oricând se poate reveni pentru a se face o întreținere a aspectului estetic al nasului.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!