Ingrijire Invatam

Despre uleiul de cocos – Beneficii, de ce și cum să îl folosești corect

martie 23, 2020
uleiul de cocos

Despre uleiul de cocos – Beneficii, de ce și cum să îl folosești corect

Uleiul de cocos a devenit popular în ultima perioadă datorită beneficiilor sale asupra părului, dar și asupra tenului și pielii noastre. Uleiul de cocos este folosit ca ingredient de bază în produsele dermatocosmetice, fiind ideal pentru îngrijirea podoabei capilare și a tenului, dar și protejează și vindecă arsurile solare.

Mai mult decât atât, uleiul de cocos este folosit și în diete, mai ales pentru iubitorii de produse vegane.

De ce este benefic uleiul de cocos

Uleiul de cocos are o concentrație foarte mari de acizi grași, de 90%. Folosit în alimente, uleiul de cocos este benefic pentru persoanele care fac sport în mod regulat, el ajutându-te chiar să și slăbești.

Mai mult decât atât, acest ulei are beneficii și asupra sistemului imunitar, întărindu-l. Este folosit și pentru beneficiile sale asupra colesterolului, dar ajută și la reglarea digestiei și metabolistmului.

Uleiul de cocos protejează atât inima, cât și organele interne, ajută la menținerea densitații osoase și reglează nivelul de zahăr din organismul tău. Uleiul de cocos menține și sănătatea glandei tiroide, fiind un bun aliat împotriva creșterii în greutate.

Tipuri de ulei de cocos

Există mai multe tipuri de ulei de cocos:

Ulei de cocos rafinat chimic: acest ulei este obținut cu ajutorul unor substanțe chimice.
Ulei de cocos nerafinat: acest ulei, mai ales cel care este extras la rece, este organic și este cel mai benefic deoarece folosit în această formă, poți profita de toate beneficiile acestui produs.
Ulei de cocos virgin și extravirgin: este cel mai sănătos, fiind extras tot la rece, printr-un proces de presare a pulpei de cocos.

Cum se folosește uleiul de cocos

Uleiul de cocos, pe lângă faptul că poate fi folosit prin intermediul produselor dermatocosmetice, poate fi folosit și în bucătărie.

Este rezistent la temperaturi înalte, așa că puteți găti cu el fără nicio grijă. Se poate înlocui untul și uleiul cu ulei de cocos și îl poți adăuga, în acest mod, atât în deserturi, cât și în salate, dar și în ceai sau consumat pe o felie de pâine.

Mai mult decât atât, consumarea a 1-2 lingurițe de ulei de cocos pe zi te ajută să profiți de o mulțime de nutrienți necesari în organism.

În ceea ce privește folosirea lui directă pentru piele și corp, uleiul de cocoș se folosește aplicat direct pe piele, după dus, pentru hidratare. El tratează celulita, este un exfoliant pentru piele, previne vergeturile și este ideal și pentru a repara calcaiele crăpate.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!