Invatam Sanatate

Dezinfectarea și igienizarea corectă a casei – Soluții utile pe care să le aplici

aprilie 27, 2020
dezinfectarea casei

Dezinfectarea și igienizarea corectă a casei – Soluții utile pe care să le aplici

Căminul tău trebuie să fie cel mai sigur loc pentru tine și cei dragi. Iată cum poți să dezinfectezi și să igienizezi corect casa, astfel încât să te simți mereu în siguranță aici atât tu, cât și cei dragi.

Dezinfectarea corectă atunci când ajungi acasă

În primul rând, cel mai important este să te dezinfectezi corect atunci când ajungi acasă. Virușii și bacteriile din mediul extern pot fi răspandați cu ușurință dacă nu te dezinfectezi.

Este important să te speli pe mâini de îndată ce ajungi acasă. Acest lucru se face timp de cel puțin 20 de secunde, asigurându-te că acoperi toate zonele mâinii, inclusiv spațiile dintre degete. Vei găsi util un astfel de dozator sapun lichid pe care să îl ai în casă pentru a nu atinge mereu sticluța săpunului lichid.

De asemenea, asigură-te că dezinfectezi atât pantofii, cât și hainele și telefonul mobil. Folosește astfel de  pentru încăperile din casa ta, dar și pentru a dezinfecta clanța ușii și podeaua.

dezinfectarea

Dezinfectare versus curățenie

Atunci când faci curățenie te asiguri că elimini murdăria și unele bacterii și germeni. Prin curățenie diminuezi răspândirea anumitor infecții, însă doar dezinfectarea ajută la uciderea a aproximativ 99% dintre germeni, bacterii și virusuri.

Pentru a face curățenie, vei folosi produsele clasice pe care le găsești pe piață. Pentru a dezinfecta însă, vei folosi astfel de dezinfectanti, dezinfectanți ce conțin peste 60% alcool sau clor și te ajută să elimini aceste organisme microscopice care îți afectează sănătatea ție și celor dragi.

Folosește soluții pe bază de clor

Pentru a dezinfecta corect toată casa, este important să folosești doar soluții pe bază de clor sau hipoclorit de sodiu. Acestea sunt singurele soluții eficiente pentru a dezinfecta corect și eficient.

Îți poți prepara singur o soluție pe bază de clor folosind o linguriță de clor la 500 de ml de apă. Folosește-o cu încredere pentru a dezinfecta suprafețele, însă nu exagera cu cantitatea de clor deoarece acesta poate să decoloreze.

 

Ține cont de toate regulile de mai sus și ia toate măsurile necesare pentru că tu și familia ta să fiți în siguranță. Cu toate acestea, nu te stresa prea mult și ține cont că este imposibil ca totul să fie dezinfectat în totalitate. Regulile de dezinfectare trebuie respectate, însă nu exagera cu acest lucru deoarece poți ajunge să dezvolți diferite alergii sau alte simptome.

Nu uita să te bucuri de viață și de cei dragi, în fiecare zi!

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!