Recenzii

Dwayne Johnson joacă în aventura Rampage: Scăpaţi de sub control

aprilie 15, 2018
Rampage

Dwayne Johnson aka The Rock este starul care joacă în super-acțiunea Rampage: Scăpaţi de sub control. Johnson interpretează rolul primatologului Davis Okoye, un bărbat nu foarte prietenos cu oamenii, dar care are o legătură puternică faţă de George, gorila albinoasă cu spatele argintiu extrem de inteligentă care s-a aflat în grija lui încă de când era un pui orfan pe care l-a salvat de braconieri. Însă un experiment genetic care a ieşit prost face ca blânda gorilă să sufere mutaţii şi să se transforme într-o creatură enormă şi furioasă.

Pentru ca acțiunea să fie și mai palpitantă, se descoperă că mai există încă două alte animale a căror creștere a scăpat de sub control: un crocodil uriaș și un lup.

„Aseară George avea doi metri şi cântărea 225 de kg. De dimineaţă, avea aproape trei metri şi cântărea aproape 450 de kg.” – Davis

Aşa cum sugerează producătorul Hiram Garcia, „Ceea ce face ca aceste creaturi să fie atât de interesante este faptul că sunt hibride, combinând propriile trăsături genetice cu cele ale altor animale pentru a deveni mai puternice şi mai periculoase. De exemplu, o gorilă ale cărei ţesuturi se pot regenera cu viteza cu care se regenerează ţesuturile unui şoarece ţepos sau un lup căruia îi cresc membrane interdigitale pentru a putea zbura. Odată ce porneşti de la aceste premise, te întrebi: Bun, acum ce s-ar întâmpla dacă această tehnologie ajunge în mâinile cui nu trebuie?”

În timp ce datele ştiinţifice au fost mai mult sau mai puţin exacte, programul CRISPR de modificare genetică din film este real.

Johnson, şi el unul dintre producătorii executivi ai filmului, conchide: „Ştiinţa este fascinantă. Dar a trebuit să menţinem echilibrul între o perspectivă ştiinţifică plauzibilă şi faptul că vom face cu ochiul publicului, avertizându-i că urmează un film colosal şi amuzant despre un crocodil cu 1118 de dinţi gigantici şi o gorilă mare cât o casă.”

Concentrându-se pe aceste efecte uimitoare, producătorii au angajat celebra companie de efecte vizuale Weta Digital pentru a crea distribuţia non-umană din „Rampage: Scăpaţi de Sub Control”.

Per ansamblu, în ceea ce priveşte povestea, dimensiunile sale, amploarea acţiunii şi a efectelor vizuale, decorurile uriaşe, creaturile colosale, totul în privinţa filmului „Rampage: Scăpaţi de Sub Control” reflectă ideea „de la mare la mai mare”. A fost ideea regizorului, recunoaşte acesta, „să implicăm publicul în desfăşurarea acţiunii, în loc ca publicul să fie doar martorul a ceea ce se întâmplă. Făcând asta, am vrut ca oamenii să simtă că aceste lucruri înfricoşătoare care sunt atât de mari şi se mişcă atât de repede sunt în jurul lor tot timpul. Am vrut să plasez publicul în mijlocul acţiunii pe cât se poate de mult.”

Rampage

Unde s-a filmat totul?

O parte semnificativă a câmpului de luptă a fost micşorată la scară pe platourile fizice de filmare aflate în studiourile Third Rail din Atlanta, întinse pe o suprafaţă de 12 hectare, locaţie în care, în trecut, s-a aflat o fabrică General Motors de asamblare şi care a servit ca bază a producţiei. Restul a fost extins cu ajutorul tehnicilor digitale. O echipă care-l include pe renumitul director de imagine Fred North, a călătorit la Chicago pentru a face înregistrări detaliate pe baza cărora echipa de producţie să construiască platourile.

Coloana sonoră cuprinde şi elemente naturale, dar şi electronice, fiind influenţată de evoluţia poveştii şi reflectând felul în care lumea modernă modifică lumea animalelor, singura excepţie fiind reprezentată de legătura dintre Davis şi George. „Când sunt împreună, muzica revine la o temă specifică, pentru a arăta că, în ciuda haosului din jurul lor, aceştia au o legătură specială şi nimic nu poate interveni între aceşti doi buni prieteni,” spune Andrew Lockington, cel care a compus muzica.

Nu-l rata pe Dwayne Johnson şi încercarea lui de a salva lumea din 13 aprilie, în ,,Rampage: Scăpaţi de sub control”.

Regia: Brad Peyton

Actori principali: Dwayne Johnson

Gen film: Acţiune Aventuri SF

Durata: 107 minute

Premiera în România: 13.04.2018

Trailer

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!