Învățăm Plăceri nevinovate

Idei de amenajări pentru o curte de vis – 5 Proiecte superbe

aprilie 22, 2018
idei de amenajari

Nu știu cum sunteți voi, însă din momentul în care iarna începe să fie lăsată în urmă, eu îmi doresc să fi locuit la curte. Sper ca într-o zi să se întâmple și acest lucru. Până atunci, tot ce pot să fac este să caut mereu idei de amenajare a curții, a terasei, a grădinii.

Sunt pasionată de proiectele de tipul Do It Yourself, mai ales de cele pentru amenajarea grădinii, însă nu aș avea niciodată răbdarea necesară să le pun în aplicare. Sunt o persoană care își pierde destul de repede răbdarea, dar există și pentru noi proiecte mai ușoare, mai rapide și care îți transforma în totalitate grădină.

1. Proiecte realizate din lemn

Acesta este unul dintre proiectele pe care aș vrea să le pun și eu în aplicare, în grădina mea. Până atunci, poate vă inspir pe voi. Este vorba de suporturile pentru flori realizate din lemn. Mai exact, suporturile realizate din trunchiuri de copaci.

Arată foarte bine, lemnul se potrivește perfect într-un astfel de decor, iar florile nu fac decât să îți aducă mai multă culoare și viață în grădină sau în curte.

2. Aleile din piatră naturală

Piatra naturală este un material rezistent, un material care se potrivește de minune atât pentru amenajările exterioare, cât și pentru cele interioare. Aleile realizate din piatra naturală sunt frumoase, dau curții o eleganță deosebită și pot fi realizate sub diferite forme, dimensiuni și culori.

idei de amenajari

3. Decorațiunile din lemn

Acesta este un proiect greu de realizat, însă dacă voi aveți îndemânarea pentru a îl pune în aplicare, veți avea o curte de vis. Eu sunt îndrăgostită de aceste decorațiuni din lemn, realizate ca o portiță de acces în curtea casei voastre. Nu par greu de realizat, dau decorului un aer rustic și se pot pune pe ele și plante agățătoare.

idei de amenajari

4. Ornamente realizate din cărămizi colorate

Înainte de a realiza o astfel de decorațiune, asigură-te că ai îngrijit curtea: și aici vorbim despre strângerea gunoaielor, despre curățarea gazonului cu o astfel de mașină de tuns iarba, dar și de pregătirea uneltelor pentru primăvară.

Apoi, poți începe să îți pui imaginația la încercare și poți începe să realizezi o decorațiune colorată, potrivită pentru o primăvară și o vară colorată.

idei de amenajari

5. Gratar pentru weekend-uri distractive

Oricine are un grătar amenajat în curte poate să petreacă weekend-uri distractive împreună cu cei dragi. Un astfel de grătar amenajat în curtea casei tale este ideal: nu ocupă mult spațiu, este ușor de întreținut, dar și ușor de construit și te ajută să faci atât grătare, cât și un foc de tabără memorabil.

idei de amenajari

Amenajarea grădinii nu este deloc ușoară. Nu trebuie decât să ții cont de câteva sfaturi pentru o ornă, dar și să încerci să îți pui imaginația la încercare, dar să scoți și personalitatea ta în evidență prin intermediul proiectelor de amenajare a grădinii.

În concluzie, piatra este un element ce nu trebuie să lipsească din nicio grădină, lemnul este un material de bază, cu care poți realiza o mulțime de ornamente frumoase, dar care este și rezistent.

De asemenea, obiectele decorative îți vor face curtea mai frumoasă, iar plantele precum: narcisele, zambilele, trandafirii, crinii, bujorii sau margaretele te vor face să zâmbești zi de zi.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!