Sanatate

Importanța controalelor medicale periodice – Sfaturi utile

iulie 31, 2020
control medical

Importanța controalelor medicale periodice – Sfaturi utile

În trecutul recent, lumea mergea la medic doar dacă era imperativ necesar. Să ne gândim la bunicii noștri care se tratau cu medicamente tradiționale și naturiste la fiecare răceală, iar dacă era o durere de spate sau de articulații, se rezolva cu un prosop călduț sau cu vreun unguent de casă. Lumea nu dezvoltase încă educația medicală, dar astăzi nu mai este cazul.

Vremurile pe care le trăim ne arată clar cât de important este să avem grijă de sănătatea noastră, iar acest lucru înseamnă să vizităm medicul regulat. Asistența medicală este astăzi preventivă.

Lumea nu merge la medic doar când are o problema. Oamenii sunt mai educați și mai conștienți de fragilitatea vieții și încearcă să își creeze un set de reguli care să le îmbunătățească stilul de viață.

În funcție de orașul în care locuiești, poți caută un centru de analize medicale Brasov sau analize medicale Cluj pentru a putea avea grijă de sănătatea ta, oriunde te afli, chiar dacă ești într-o mini-vacanță.

Beneficiile controalelor medicale

  • Reducerea riscului unor boli grave.

Un studiu din 2019 arată că patru români mor în fiecare oră din cauza AVC-ului (atac vascular cerebral). Bolile de inima sau afecțiunile pulmonare sunt cauze de deces care pot fi prevenite cu o vizită regulată la medic și cu un stil de viață sănătos.

  • Descoperirea din timp a unor boli care pot fi tratate.

Acesta poate fi cazul unor boli precum cancerul, diabetul sau hepatita. Orice afecțiune, găsită din timp, poate crește speranța de viață.

  • Creșterea duratei de viață și îmbunătățirea sănătății.

Medicul nu te ajută doar în cazul bolilor, ci și în cazul verificărilor de rutină, cum ar fi analize de sânge, analize de masă corporală.

  • Limitarea riscului de complicații.
  • Aflarea noilor tendințe și știri din domeniul medical.

Vizitele constante la medic pot să îți arate, de exemplu, ce medicamente nu se mai folosesc, ce medicamente nu se vor mai găși pe piață sau ce riscuri au fost descoperite dacă continui prea mult cu un tratament. Analizele de baza se fac o dată la 6 luni, iar casă de asigurări oferă o dată pe an analizele gratis.

Este important să avem grijă de sănătatea noastră și să prevenim orice se poate preveni. Hemoleucograma, analizele de urină, colesterol, trigliceride si glicemie pot arăta din timp probleme grave.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!