Invatam Pe scurt

Importanța sistemelor de iluminat în locuința ta și cum le poți organiza

octombrie 26, 2022

Importanța sistemelor de iluminat în locuința ta și cum le poți organiza

Sistemele de iluminat potrivite nu doar că îmbunătățesc atmosfera din locuință, însă ajută și la reglarea ambientului în funcție de acțiunile tale.

Lipsa iluminatului corespunzător afectează ambientul din casă, iar în unele momente te poate împiedica din a fi productiv. Corpurile de iluminat poziționate în locul potrivit și lumina care îți îmbracă încăperile sunt factori importanți ce pot să reducă stresul, dar și să te ajute să fii mai productiv.

Studiile arată că ești predispus la cetate și stări de depresie în spațiile slab iluminate.

Corpurile de iluminat principale

Corpurile de iluminat principale sunt acelea care îți aduc lumina întreaga încăpere . de obicei, acestea sunt poziționate pe tavan și împrăștie lumina în toată camera. De exemplu, putem avea un astfel de candelabru poziționat în centrul încăperii, astfel încât să fie și un element de design care să atragă atenția prin stilul său, dar și prin funcționalitate.

Corpurile de iluminat decorative

Corpurile de iluminat decorative – precum sunt aceste veioze dormitor – sunt corpurile secundare care completează lumina din încăperile noastre. Acestea sunt necesare și la fel de importante precum corpurile de iluminat principale. Alegând culorile potrivite de lumină vei oferi încăperii senzația de loc mai mare, mai încăpător și mai primitor.

Alegerea culorilor atunci când vine vorba de corpurile de iluminat

Nuanțele luminii sunt extrem de importante în orice încăpere. Sistemele de iluminat smart pe care le găsim pe piață în zilele de astăzi ne oferă posibilitatea de a schimba culorile din sursele de iluminat.

Deși nuanțele mai închise la culoare vor face ca încăperea să se simtă ceva mai mică și mai înghesuită, acesta nu este cazul corpurilor de iluminat poziționate astfel încât să scoată în valoare o piesă de decor, o piesă de artă sau un corp de mobilier.

Funcționalitatea corpurilor de iluminat din casa ta

Deși suntem tentați să alegem corpurile de iluminat în funcție de aspectul său, este la fel de important să optăm pentru acele echipamente potrivite pentru casa noastră și pentru fiecare încăpere în parte.

De exemplu, oricât de frumos și aspectuos este un candelabru, acesta nu se va potrivi decât într-o încăpere deschisă, mare și spațioasă.

Într-o încăpere mică și cu multe elemente de decor este bine să optăm pentru corpuri de iluminat poziționate în tavan, care să nu iasă foarte mult în relief. În acest fel, te vei bucura de lumină în întreaga încăpere, fără ca elementele să încarce inutil încăpere.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!