Invatam

Izolarea termică a casei tale – Avantaje, dezavantaje și sfaturi utile

mai 27, 2022

Izolarea termică a casei tale – Avantaje, dezavantaje și sfaturi utile

Izolarea termică a casei tale te ajuta să profiți de un confort termic atât iarna, cât și vara. În acest fel, iernile tale în propriul cămin vor fi mult mai călduroase, iar verile mai răcoroase.

În acest sens, este importantă izolarea termică a casei tale.

Izolarea casei tale trebuie făcută încă din momentul în care se proiectează casa. Cu toate acestea, de foarte multe ori oamenii apelează la izolarea casei după ce și-au construit casa.

Avantajele izolării casei tale

De la gradul de confort crescut dar și gradul de eficiență energetică, toate acestea sunt avantajele izolării casei tale. Mai mult decât atât, izolarea casei și materialele folosite te vor ajuta să protejezi clădirea pe termen lung.

Reducerea semnificativă a costurilor este un alt avantaj care ne face să ne gândim serios la izolarea casei noastre.

Izolarea casei se poate face cu spumă poliuretanică, cu vată minerală pentru izolație, cu vată minerală bazaltică, cu vată minerală de sticlă, dar și cu polistiren expandat și polistiren extrudat.

Polistirenul expandat este cel mai utilizat material atunci când vine vorba de izolarea casei. Acest material este accesibil ca preț și este eficient.

Dezavantajele izolării casei

Dintre dezavantajele izolării casei amintim faptul că unele materiale au un coeficient mai bun de conductivitate termică, astfel că sunt mai scumpe. De asemenea, disconfortul creat de izolarea casei te poate obliga să zugrăvești casa.

Termoizolația pardoselii

O astfel de izolatie parchet  te ajută să te bucuri de un confort termic în casa ta. Izolația termică a pardoseli se face doar la parter, la etajele superioare nefiind necesară.

Această izolație se poziționează sub podelele de lemn sau piatră, ea acționând ca o barieră termică între placa de beton și pardoseală.

De asemenea, izolația pardoselii te ajută și să atenuezi zgomotul de impact și este rezistentă pe termen lung. Ea nu îngreunează structura casei.

 

Dacă vrei să eficientizezi costurile de întreținere, atunci izolarea casei tale este o soluție perfectă. Ea te ajută și să sporește gradul de confort din casă, astfel că iernile nu vor mai fi atât de friguroase, iar vara nu va mai intra căldura atât de rapid în casa ta.

Nu uita că izolarea termică a casei tale trebuie să fie făcută pentru un confort termic sporit, dar este importantă și montarea geamurilor termopan.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!