Ingrijire Invatam Sanatate

Lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai un nou-născut

august 26, 2022

Lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai un nou-născut

Tocmai ai devenit mămică, însă simți cum bucuria începe să se transforme în grijă. Ei bine, acest lucru este absolut firesc, iar în acest articol vei găsi câteva alte lucruri interesante care te vor ajuta să înțelegi mai bine totul despre tine și bebelușul tău.

Această frumoasă perioadă a vieții nu trebuie să treacă pe lângă tine fără să o simți cu adevărat, fără să te bucuri de ea din tot sufletul. Orice mămică care se află la început de drum își face griji pentru prichindelul ei și dorește să îi ofere tot ce este mai bun.

Greutatea bebelușului tău

În primele zile de viață, bebeluși pierd până la 8% din greutatea lor totală. Acest lucru nu trebuie să te sperie deoarece trebuie să știi că este firesc. Recuperarea greutății se face în a doua lună de viață, iar pediatrul îți poate spune concret acest lucru.

Bucură-te de această perioadă a vieții tale

Poate fi destul de dificil să te bucuri în perioadele ceva mai grele, indiferent că vorbim despre momentele în care există astfel de colice la bebelusi sau eruptii dentare la bebelusi. Cu toate acestea, să fii mamă este un lucru absolut minunat, așa că te sfătuim să te bucuri de această perioadă și să o conștientizezi cât poți de mult.

Indiferent de cine te ajută cu creșterea bebelușului tău, este important să te bucuri de această perioadă și să nu îți petreci tot timpul făcându-ți griji.

Bebelușului îi este mereu foame

În primele săptămâni de viață, bebelușului tău este foame aproape non-stop. Apetitul său de lapte este tot mai mare, iar ție ți se poate părea ciudat acest lucru. Cu toate acestea, este normal să se întâmple așa deoarece copilul tău are multe de făcut în prima perioadă de viață.

De exemplu, în primele 6 luni de viață bebelușul tău își dublează greutatea. Acest lucru necesită un aport caloric foarte mare.

Bebelușul tău nu zâmbește

Până la vârsta de o lună de zile, bebelușul nu zâmbește. Abia după o lună de zile, zâmbetele tale vor face pe cel mic să îți răspundă la fel. Nu îți face griji în legătură cu acest lucru și continuă să îi vorbești și să menții contactul vizual cu el.

Este important să îi oferi multă atenție încă din primele momente în care ai ajuns acasă cu bebelușul tău.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!