Locuri frumoase

6 Lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să te muți la curte

septembrie 24, 2018
curte

Majoritatea oamenilor își doresc o curte mare, frumoasă, cu un foișor în care să te relaxezi și cu flori frumoase pe care să le uzi și să le îngrijești cu tot dragul. Și eu visez să îmi beau cafeaua la aer, în curte, în timp ce mă uit cum Ares aleargă prin iarba abia crescută.

Există însă câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a lua decizia de a te muta la curte.

catel in curte

1. Curtea are nevoie de îngrijire zilnică

Orice grădină și orice curte frumoasă trebuie întreținută pentru a arăta atât de bine. Curtea trebuie măturată zilnic, iar florile au și ele nevoie de îngrijire zilnică.

Eu sunt de părere că toate aceste lucruri merită atunci când îți bei cafeaua în grădina ta colorată și plină de viață.

2. Ai nevoie de stabilizatoare de tensiune

Pe lângă generatoarele de curent necesare, la curte ai nevoie și de stabilizatoare de curent deoarece tensiunea mai fluctuează și nu vrei ca aparatele din casă să se strice.

3. La curte vor exista costuri suplimentare

După ce te vei muta la curte, vor exista costuri suplimentare față de costurile existente la bloc. Ba se strică acoperișul, ba garajul are nevoie de îmbunătățiri, ba trebuie să hidroizolezi baia (află de AICI de ce este important acest pas și ce prespune) pentru că umiditatea poate să dăuneze mobilierului, dar și multe altele.

De exemplu, dacă ai un gard din lemn, acesta trebuie întreținut în fiecare an pentru a nu se degrada. Găsești aici mai multe detalii suplimentare.

Bineînțeles, nu se va strica câte ceva în fiecare zi, însă costurile sunt ceva mai ridicate decât sunt cele de la apartament și trebuie să conștientizezi acest lucru înainte de a face pasul cel mare.

gradina amenajata

4. Ai nevoie de pază

Pază de la casă trebuie să fie ceva mai mare decât pază de la apartament. Apelează la o cameră video de supraveghere, dar și la o firmă de pază pentru a fi sigur că toate bunurile tale sunt în siguranță, mai ales dacă ești plecat de acasă pe perioade mai mari de timp.

5. Ai grijă la zona în care te muți!

Spun acest lucru din pricina faptului că iarna, atunci când ninge, nu toate străduțele de la marginea orașului sunt deszăpezite. Ce spun eu, aproape nicio străduță nu este deszăpezită, așa că trebuie să ții cont de acest lucru.

6. Nu ai acces direct la multe magazine mari!

Dacă te-ai obsnuit să ai acces direct la film, teatru, magazine mari, atunci trebuie să știi că zonele de pe lângă București îți oferă un acces mai greu la toate acestea. Nu trebuie decât să fii mai organizat pentru a îți cumpăra tot ce trebuie când vii spre casă și așa nu vei avea nicio problemă.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!