Recenzii

O productie impecabila, semnata de Mel Gibson: Hacksaw Ridge

noiembrie 2, 2016

„Cand s-a primit ordinul de retragere, un om a ramas pe pozitii”

Hacksaw Ridge – „Fara arme in linia intai” este o productie memorabila, care iti starneste o multime de sentimente. Pe cuvantu’ meu ca filmul asta are cate putin din toate!

Ecranizarea porneste de la povestea adevarata a soldatului Desmond Doss (Andrew Garfield). Eroul a salvat 75 de soldati pe campul de lupta de la Okinawa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fara sa foloseasca vreun tip de arma. Desmond Doss a fost singurul soldat care a considerat ca a ucide nu este o solutie, dar nici nu a dorit sa stea acasa in timp ce alti soldati curajosi luptau pentru a-si salva tara.

Fiind medic militar, Doss a evacuat de unul singur ranitii de pe front, acesta salvand chiar si cativa dintre inamici. Doss este primul obiector de constiinta care a primit medalia de onoare pentru merite deosebite pe campul de lupta.

Ferm adventist de ziua a saptea, Doss locuia in Virginia pe vremea cand s-a inrolat voluntar in armata americana. El nu avea niciun interes sa se lupte, ci voia mai degraba sa serveasca drept medic necombatant.  Aceasta nu era o cale cu care armata sa fi fost foarte familiarizata, dar Doss a insistat.

Slabanog, vegetarian si refractar in ceea ce privea antrenamentele din zilele de duminica, daramite cand venea vorba de purtat o arma, Doss a fost initial ridiculizat si maltratat de compatriotii sai; acestia, convinsi ca el ar fi o povara periculoasa in transee, au incercat in toate modurile posibile sa-l faca sa plece din armata.

hacksaw-ridge-7

Doss a staruit cu indarjire in misiunea sa si astfel a ajuns la Okinawa, unde unitatea sa a primit ordin de a lua parte la aproape imposibila cucerire a coastei Maeda – cunoscuta si sub numele de Hacksaw Ridge. Pe aceasta stanca abrupta, de aproximativ 120 de metri, se aflau cuiburi fortificate de mitraliere, mine-capcana si pesteri pline de soldati japonezi decisi sa lupte pana la capat.

Puteti vedea filmul de pe data de 4 noiembrie 2016 pe marile ecrane, acesta fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment.

hacksaw-ridge-5

hacksaw-ridge-9

hacksaw-ridge-12

Gen: Drama, Actiune

Durata: 2 ore si 18 minute

Regizor: Mel Gibson

Scenarist: Andrew Knight

Actori: Andrew Garfield (Desmond T. Doss), Teresa Palmer, Vince Vaughn, Luke Bracey, Sam Worthington

Trailer

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!