Sanatate

Operația de rinoplastie – cea mai populară intervenție din ultimii ani

iulie 30, 2018
femeie fericita

 

Chirurgia estetică a evoluat mai ales în ultimii ani odată cu apariția celor mai recente tehnologii, astfel că numărul persoanelor care apelează la astfel de intervenții se mărește anual.

Una dintre cele mai populare proceduri este operația de rinoplastie, la care pot apela persoanele care au dificultăți de respirație sau care sunt nemulțumite din pricina imperfecțiunilor prezente la nivelul organului olfactiv.

Cât costă o rinoplastie în București?

În general, lumea se gândește la trei lucruri atunci când vine vorba despre rinoplastie: preț, cât de dureroasă este operația și care vor fi rezultatele?

Prețul unei astfel de intervenții variază de la caz la caz, în funcție de particularitățile fiecărui pacient în parte. De regulă, costurile operației de rinoplastie se stabilesc în funcție de tipul de procedură, de gradul de dificultate și, nu în ultimul rând, de experiența specialistului.

Înainte de a apela la această procedură va trebui să strângi câteva informații referitoare la modul în care va decurge operația de rinoplastie și în ceea ce privește riscurile și complicațiile care pot apărea în urma intervenției. În plus, pentru a te recupera rapid și facil după operație, va trebui să urmezi cu strictețe sfaturile medicului care te operează.

Cum va decurge rinoplastia și ce tipuri de proceduri există

Mai întâi, vei stabili împreună cu specialistul, în cadrul unei consultații primare, ce tip de procedură este necesară în cazul tau (rinoplastie, rinoseptoplastie, septoplastie etc).

Va trebui să discuți deschis cu chirurgul estetician și să-i spui toate chestiunile importante care fac parte din istoricul tău medical (de pildă, dacă ai avut intervenții anterioare sau dacă ai alergii la anumite medicamente). Iată care sunt cele mai întâlnite tipuri de rinoplastii:

1. Rinoplastie închisă

Se vor realiza 2 incizii în partea interioară a nărilor – fără a permite îmbinarea lor. Astfel, specialistul va modifica atât forma, cât și dimensiunile acestuia conform fizionomiei pacientului.

2. Rinoplastie deschisă

În cadrul acestei intervenții, se vor efectua niște incizii mici în zona ce separă nările, se va ridica pielea pentru a corecta imperfecțiunile apărută, iar mai apoi se va executa sutura. De regulă, această procedură poate ține până la 3 ore maxim, timp în care se va efectua o anestezie generală. Operația este indicată atunci când e necesară remodelarea vârfului nasului, sau când se dorește corecția unor devieri laterale.

3. Rinoplastia secundară

Acest tip de procedură se referă la intervenția care se execută după o primă rinoplastie a căror rezultate nu au fost satisfăcătoare. Tocmai din acest motiv, este extrem de importantă discuția cu specialistul pentru a seta clar obiectivele de la început. Știm bine că fiecare persoană e unică și că nu trebuie să ne dorim să semănăm fizic cu vedetele. Așadar, așteptările pacientului ar trebui să fie realiste, astfel că, forma nasului va fi modelată în funcție de celelalte particularități faciale, așadar rezultatele nu vor fi similare cu nasurile celebrităților.

4. Rinoplastia augmentativă

Un caz mai rar întâlnit, această intervenție se adresează celor care au o proiecție mică a nasului și doresc să și-l remodeleze, mărindu-l.

Ce riscuri presupune operația de rinoplastie

Cu toate că această procedură se numără printre cele mai comune intervenții, în urma intervenției pot apărea anumite riscuri minore în cazul în care nu sunt respectate indicațiile medicului.

Astfel, se pot remarca anumite efecte secundare precum dureri de cap, amețeli – stări ce pot dura până la câteva ore. De asemenea, respirația pe nas se va face cu dificultate timp de câteva săptămâni după operație. Alte riscuri care pot apărea în urma intervenției sunt sângerările și iritațiile provocate din cauza bandajului. În plus, anestezia poate fi responsabilă pentru apariția unor reacții adverse, fapt care nu este valabil în toate cazurile, bineînțeles.

Unul dintre chirurgii esteticieni la care puteți apela în cazul în care te-ai hotărât să recurgi la rinoplastie este Dr. Andrei Panțuru. Dacă ai nevoie de mai multe informații sau vrei o programare, accesează site-ul drpanturu.ro.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!