Sanatate

Pastele bio: Istoric, beneficii si de ce sa le consumi si tu mai des

iulie 31, 2020

Pastele bio: Istoric, beneficii si de ce sa le consumi si tu mai des

Conform dovezilor din istorie, există noțiuni de “paste” încă din anul 826 d.Hr și erau realizate din grâul din Italia, patria mamă. Vremurile schimbătoare au creat o mulțime de rețete de paste: bucatini, penne, tagliatelle, gnocchi, spaghetti, farfalle, rigatoni, tortellini și multe altele. De curând, au apărut și pastele integrale bio, pastecare sunt mult mai bune pentru sănătate. Dacă te-ai gândit vreodată să încerci paste bio, este timpul să faci schimbarea mult așteptată.

Ce înseamnă bio?

Aceste produse bio sunt produse 100% naturale, crescute în mod tradițional. Atât cerealele, legumele, cât și carnea trebuie dezvoltate natural, fără pesticide, fără antibiotice sau hormoni de creștere. Nici grâul din care se face făina pentru pastele integrale bio nu trebuie să fie tratat în vreun fel.

Paste integrale bio – care sunt beneficiile acestora?

Contin multe fibre.

Pastele bio conțin tărâțe și germeni de cereale. Dintr-o porție de paste obișnuite, vei acumula 2.5 grame de fibre, în timp ce o porție de paste integrale bio îți va aduce 6 grame. Fibrele din pastele integrale bio nu se digera, deci vor oferi senzația de sațietate mult mai multă vreme. Mai mult, ajută și la reglarea glicemiei.

Conținut caloric redus.

Pentru a face o porție de paste avem nevoie de aproximativ 57 de grame de produs. O porție de paste bio integrale are aproximativ 174 de calorii, în timp ce pastele normale conțin 220 de calorii. Aceste paste te ajută foarte mult la dietă. Dacă numeri caloriile, aceste 46 de unități te vor ajuta când tragi linia la finalul zilei.

Aport crescut de vitamine și minerale.

Există tipuri de paste integrale bio care păstrează bucăți întregi din tărâțe, bobul integral. Astfel, nu se pierd nutrienți valoroși din compoziție. Prin zdrobirea acestora se pierde un aport mare de proteine, care ajută și ele foarte mult la senzația de sațietate. Paștele integrale bio conțin și mult mai mult magneziu, fosfor, potasiu și minerale.

Viața noastră dinamică se schimbă permanent atât social, cât și ecologic. Orele din zi sunt ocupate cu locul de munca, teme, familie, prieteni, iar schimbările mediului ne afectează mai mult decât realizăm.

O schimbare pe care am putea să o facem este să avem grijă de noi și de corpul nostru cât mai mult cu putință. Optați pentru produsele bio când sunteți la cumpărături și încercați să gătiți cât mai mult acasă, natural, așa cum găteau bunicii noștri înainte.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!