Ingrijire Invatam

Pregătirea mașinii pentru iarnă – Sfaturi utile pentru autovehiculul tău

octombrie 30, 2022

Pregătirea mașinii pentru iarnă – Sfaturi utile pentru autovehiculul tău

Există o serie de lucruri pe care trebuie să le faci înainte de sosirea sezonului rece pentru a te asigura că mașina ta funcționează în condiții de maximă siguranță.

Indiferent dacă te pregătești să mergi la drum lung cu mașina sau dacă plănuiești să circul doar prin oraș, este bine să îți pregătești mașina pentru iarnă.

Programează mașina la service înainte ca iarna să vină

Dacă urmează perioada în care trebuie să îi faci revizia mașinii tale, fă-ți timp să faci acest lucru înainte ca iarna să se instaleze. Frigul poate să cauzeze o mulțime de probleme mașinii tale, iar mai mult de jumătate din acestea pot fi prevenite dacă îți duci mașina la service în mod regulat.

Pregătește anvelopele pentru iarnă

Cel mai important aspect atunci când vine vorba de pregătirea mașinii pentru iarna este alegerea anvelopelor. Dintr-un astfel de magazin anvelope auto poți alege cauciucurile potrivite pentru mașina ta.

Schimbă-le de îndată ce anotimpul rece se instalează deoarece vei fi mult mai în siguranță în autovehiculul tău atunci când acesta este pregătit pentru orice condiții meteo.

Verifică bateria și durata acesteia de viață

Înainte ca sezonul rece să își facă simțită prezența este important să verifici bateria mașinii tale. O baterie de calitate ține aproximativ cinci ani de zile. Dacă bateria ta se apropie de acest termen, te sfătuiesc să o schimbi pentru a te asigura că în condiții de îngheț nu vei avea probleme.

În condiții de temperaturi scăzute, bateria ta are nevoie de o putere de trei ori mai mare decât pe timp de vară. De aceea, este important să te asiguri că bateria ta este nouă și pregătită de sezonul rece.

Schimbă lichidul de parbriz

Acum este momentul să înlocuiești lichidul de parbriz și să folosești o soluție specială pentru temperaturi scăzute. Este foarte important să golești tot lichidul de parbriz pe care l-ai avut în această vară și să-l înlocuiești cu un lichid ce rezistă la temperaturi de până la – 25°C.

Verifică antigelul

Antigelul te ajută să te asigur că fluidele nu vor îngheța. Verifică densitatea acestui lichid și asigură-te că vei completa cu antigel până când totul este la nivel optim.

Sistemul de control climatic

După ce te-ai asigurat că mașina este în stare de funcționare perfectă, asigură-te și că vei avea un confort în acest sezon. Verifică sistemul de control climatic și asigură-te că totul funcționează cum trebuie astfel încât mașina ta să îți ofere căldură de care ai nevoie în această iarnă.

sursa foto: Pinterest

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!