Rețetă ciocolată de casă – Un desert delicios care te va cuceri
Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi din lume. O astfel de ciocolata de casa este delicioasă, apreciată de către toți musafirii și binevenită pe masa unui eveniment special. Consumata cu moderatie, ciocolata are si multiple beneficii asupra organismului.
Mai jos îți prezentăm atât rețeta pentru o ciocolată de casă delicioasă, dar și câteva beneficii ale ciocolatei asupra organismului.
Beneficiile ciocolatei asupra orgamismului
Ajută inima și îi îmbunătățește funcțiile
Specialiștii au descoperit ca flavonoidele din ciocolată acționează ca un adjuvant al vaselor de sânge. De asemenea, consumul moderat de ciocolată ajută și la reglarea colesterolului din sânge.
Contrar opiniilor, ciocolata te poate ajuta chiar să slăbești
Doar 2 pătrățele de ciocolată neagră înainte de masă te pot ajuta să reduci pofta de mâncare. În acest fel, vei reuși să scapi de kilogramele în plus mult mai ușor.
Te ajută să fii mai fericit
Oamenii din ziua de astăzi sunt din ce în ce mai stresați, mai triști și mai puși mereu pe fugă. Avem nevoie de câteva motive sa fim fericiți zilnic, iar ciocolata poate fi unul dintre ele.
Studiile au demonstrat faptul că acest aliment îți oferă o stare de calm și te ajută să te concentrezi mai bine.
___
Găsești aici și rețeta unor cornulete de casa gustoase, perfecte pentru a îți impresiona musafirii.
___
Rețetă ciocolată de casă delicioasă
Aceasta rețetă se pune în aplicare rapid, fiind ideală chiar și pentru cei ce sunt începători în ale bucătăriei.
Ai nevoie de:
– 200 grame de zahar;
– 140 de grame de unt;
– 290 de grame de lapte praf;
– 65 grame cacao;
– 120 ml apa;
– alune de padure, merișoare sau alte fructe uscate, opțional.
Laptele praf și cele 65 grame de cacao se amestecă, apoi se cern într-un vas. Se fierbe apa cu zahărul până se obține un sirop care se lăsă pe foc aproximativ 6 minute, după ce a început să dea în clocot. Apoi, se ia totul de pe foc și se adaugă aici untul. Amestecă până se topește untul.
Siropul cu unt se toarnă peste laptele praf ce a fost amestecat cu acea cacao. Aici poți să adaugi alune, arahide, migdale sau fructe uscate. Apoi, adăugă totul într-o tavă și lăsă să se răcească 4-5 ore.
În funcție de imaginație și răbdare, poți să decorezi ciocolata sau poți să adaugi fructe uscate amestecate sau merișoare pentru a face un deșert absolut fantastic.
Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.
Niciun comentariu