Secretele gospodinelor

Secretele mele pentru haine mai curate, mai moi si mai pufoase

iunie 30, 2019
cum sa ai haine mai curate dupa fiecare spalare

Secretele mele pentru haine mai curate, mai moi si mai pufoase

Mereu sunt în căutare de trucuri noi pentru a avea haine mai curate, mai moi și mai pufoase. Vreau să descopăr cum putem obține un miros mai plăcut și mai intens al hainelor pentru o perioadă mai îndelungată, dar și cum să scot hainele, prosoapele și lenjeria mai moi din mașina de spălat.

De cele mai multe ori, atunci când spăl prosoape, acestea își pierd din textura moale. După ce se usucă, prosoapele devin tari, rigide și aproape zgârâie pielea. Mereu am fost curioasă cum rămân mereu moi și pufoase prosoapele pe care le găsim la hoteluri sau pensiuni.

M-am interesat și am descoperit câteva secrete pe care le-am încercat și care sper să vă ajute și pe voi!

Secretele unor haine și prosoape mai moi, mai pufoase

Am mai scris și în trecut despre cum să ai prosoape moi și pufoase, după fiecare spălare. Astăzi revin cu o serie de trucuri noi, trucuri care se aplică pentru toate hainele, dar și pentru lenjeria de pat.

1. Nu supraîncărca mașina de spălat!

Cea mai mare greșeală pe care o facem este să punem haine în mașina de spălat, până umplem cuva. Această greșeală împiedică hainele să se curețe eficient. De asemenea, având texturi diferite, hainele care sunt înghesuite în mașina de spălat nu vor mai fi la fel de moi.

2. Prea puține rufe în mașina de spălat

Nu este bine nici să supraîncarci mașina de spălat, dar nici să pui prea puține rufe.

3. Temperatura apei

Chiar dacă mașinile de spălat rufe pot încălzi apa până la 90 de grade Celsius, menajerele de la hotelurile de 5 stele recomandă o temperatură cuprinsă între 40 și 60 de grade Celsius. Eu mereu spăl rufele la 50 de grade Celsius. Astfel, ne asigurăm că omoram microbii, dar și că rufele noastre se curăță eficient, fără să distrugem țesăturile.

4. Bicarbonatul de sodiu

V-am povestit că eu curăț mașina de spălat rufe folosind bicarbonat de sodiu atât în cuva, cât și în spațiul pentru detergent. Pun acolo atât bicarbonat de sodiu, cât și aproximativ 3 litri de oțet. Apoi, pornesc mașina de spălat la un ciclu normal de spălare.

Acum, amestec detergentul (eu folosesc detergent tip pudră, nu lichid) cu bicarbonat de sodiu, la fiecare spălare. Astfel, rufele mele sunt mai moi și mai pufoase!

5. Curață periodic mașina de spălat!

Folosind rețeta de mai sus, curată mașina de spălat aproximativ o dată la două luni sau mai des, în funcție de cât de frecvent o folosești.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!