Ares - Ingrijirea cainilor

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea animalelor de companie în anotimpul rece

noiembrie 27, 2020
caine cu o caciula de Craciun

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea animalelor de companie în anotimpul rece

Anotimpul rece reprezintă o adevărată provocare și pentru necuvântătoare, nu doar pentru noi. Organismul lor poate deveni mai slăbit în această perioadă, așa că îți oferim o serie de sfaturi de care să ții cont pentru a îngriji animalele în această perioadă.

Fie că vorbim de un câine sau o pisică, animalele de companie au nevoie de o atenție deosebită în anotimpul rece.

Alege un control medical preventiv

Sunt convinsă că și tu preferi să previi decât să tratezi. Ei bine, anotimpul rece aduce cu el neplăceri pentru animalele noastre de companie. Anumite afecțiuni medicale, precum artrita, pot să se agraveze în această perioadă. De aceea, cel mai bine este să optezi pentru un control medical preventiv astfel încât să se asiguri că animalul tău de companie este sănătos și pregătit pentru sezonul rece.

pug simpatic

Oferă-le o hrană bogată în proteine

Pentru a trece cu brio peste această perioadă din an, atât câinii, cât și pisicile au nevoie de o hrană bogată în proteine. În acest fel, organismul lor va prinde putere și va putea să treacă peste această perioadă ceva mai diferită din an.

De asemenea, nu neglijați să le oferiți vitamine ce provin din fructe și legume. Le poți prepara orez cu legume, însă ai grijă ca aceste mâncăruri pregătite pentru ei să nu conțină condimente.

Nu lăsați animalele prea mult afară

Dacă animalul vostru de companie este obișnuit cu viață în casă, ai grijă ca pe timp de iarnă să nu îl expui prea mult timp temperaturilor joase. Organismul animalelor de companie ce sunt crescute în casă este mai sensibil decât al animalelor învățate să trăiască afară. De aceea, pot fi mai vulnerabili la boli.

Acordă o atenție deosebită eventualelor degerături

Pe urechile sau lăbuțele animalelor de companie pot să apară degerături pe timp de iarnă. Dacă a stat afară, verifică pisica sau câinele pentru a te asigura că acesta nu a înghețat.

În cazul unor eventuale porțiuni ce au înghețat, pune lăbuța sau urechea în apă călduță și masează foarte ușor locul pentru a stimula circulația sângelui. Cel mai bine este să duci apoi animalul de companie la veterinar pentru a te asigura că afecțiunea nu este gravă.

Deparazitarea internă și externă

Pentru a deparazita câinele sau pisica nu trebuie să ții cont de anotimp. Multe persoane consideră că pe timp de iarnă nu există căpușe sau purici, astfel că neglijează acest aspect. Asigura-te că animalul tău de companie este deparazitat atât vara, cât și iarna. Folosește astfel de produse de deparazitare pisici și produse de deparazitare internă, dar și deparazitare externă câini pentru a te asigura că animăluțul tău este perfect sănătos.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

1 Comentariu

  • Raspunde Hello Doggie noiembrie 28, 2020 at 6:33 pm

    Ce cool! Foarte utile sfaturile! <3

  • Lasa un comentariu

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    x
    Sustine-ma cu un like!