Invatam

Sfaturi importante pentru schiorii începători

ianuarie 27, 2019
incepatori la schi sau snowboard

Suntem în plină iarnă, ceea ce înseamnă că iubitorii de zăpadă, de schi, de snowboard, de sanie și de această perioadă vor fugi sigur la munte în weekend pentru a se distra.

Dacă și pe tine te tentează acest gând, am pregătit un articol cu câteva sfaturi importante.

Prima mea experiență pe schiuri a fost una frumoasă, însă foarte greoaie, așa că am să vă povestesc câteva lucruri importante de care să țineți cont dacă sunteți începători la schi sau snowboard.

1. Alegerea schiurilor

Alegerea schiurilor se face în funcție de nivelul la care te afli: începător, intermediar sau avansat. Mulți se consideră schiori intermediari după câteva ore petrecute pe pârtie, însă nu este chiar așa. Intermediarul este cel care a petrecut 4-5 sezoane pe schiuri și are câteva zeci de ore bune de schiat în spate.

Fie că alegi schiuri sau un astfel de snowboard, documentează-te înainte și alege produse noi, calitative pentru a fi încrezător că siguranța ta este pe primul loc!

Echipamentul de schi, atât bețele, schiurile, cât și îmbrăcămintea sunt foarte importante și te ajută să te deplasezi ușor și să menții temperatura potrivită a corpului.

2. Coborâtul pe schiuri sau pe snowboard

Ai ajuns în acel moment: ești pe schiuri sau pe snowboard și vrei să cobori. Înainte să alegi un drum, asigură-te că acesta nu are obstacole. Fiind începător, mai mult ca sigur nu vei putea să ocolești obstacolele, așa că alege o pârtie pentru încăpători. Nu te avânta unde nu poți!

3. Cum te ridici dacă ai căzut de pe schiuri

Toată lumea cade, mai ales la început, așa că nu ai de ce să te sperii. Cum te poți ridica?

  • Dacă ai căzut și ai schiurile în cruce, mișcă doar picioarele și încearcă să așezi schiurile perpendicular.
  • Cel mai bine este să încerci să îți pui picioarele în partea de jos cu schiurile perpendiculare.
  • Dacă ajungi într-o poziție în care nu poți pune schiurile sub tine pentru a te ridica, dă-ți clăparii jos și ridică-te ușor.

4. Folosește bețele!

Bețele te ajută să îți păstrezi echilibrul, așa că încearcă să le folosești cât poți de mult. De asemenea, dacă vrei să faci o rotire, pune bățul jos și ajută-te de el.

5. Apelează la un instructor!

Înainte să te urci pe schiuri sau pe snowboard te întrebi: „Oare cât de greu poate să fie?”. Ei bine, este foarte greu! Multe grupe de mușchi sunt solicitate, iar șansele de a renunța rapid sunt mult mai mari dacă nu apelezi la un instructor profesionist.

Cu toții avem prieteni care ne pot ajuta să schiem, însă un instructor calificat știe exact ce să explice, în funcție de fiecare persoană în parte.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!