Remedii naturiste

Spirulina – Alga miraculoasă cu beneficii uimitoare pentru păr și piele

ianuarie 22, 2021

Spirulina – Alga miraculoasă cu beneficii uimitoare pentru păr și piele

Spirulina continuă să fie un aliment studiat de către cercetătorii din întreaga lume datorită beneficiilor ei multiple. Specialiștii NASA vor să includă spirulina în alimentația astronauților. Daca ți-am stârnit interesul, am pregătit un articol cu și despre beneficiile spirulinei, acest superaliment cu profil nutrițional.

Spirulina este o algă de culoare verde-albăstruie, algă folosită în scop comercial din anii 1970. Ea se găsește sub formă de pudră, capsule sau pastile.

Care este gustul spirulinei

În ceea ce privește gustul spirulinei, acesta nu este unul tocmai plăcut. Gustul spirulinei se aseamănă puțin cu gustul de pește sau cu gustul apei de mare. Cu toate acestea, ne așteptam la acest lucru deoarece spirulina este o algă. Poate fi combinată cu alte fructe sau poate fi consumată sub formă de pastile sau capsule pentru a scăpa de gustul ei.

Beneficiile miraculoase ale spirulinei

Conține până la 70% proteină, chiar mai multa proteină decât carnea roșie. De aceea, este excelentă pentru vegetarieni, consumată împreună cu astfel de proteine de la Elefant, ideale pentru organismul privat de alimentele de origine animală.

Te umple de energie

Aceasta algă, consumată în mod constant, te ajută să fii plin de energie deoarece conține multe minerale, vitamine, proteine și acizi grași esențiali. Poate fi consumată chiar și în ceaiul de dimineață, ajutându-te cu un boost de energie.

Spirulina protejează ficatul

Indiferent de cum alegi să consumi acest superaliment, el ajuta la refacerea celulelor hepatice și protejează ficatul. Spirulina scade nivelul de trigliceride din sânge, precum și colesterolul „rău” (LDL).

Detoxifică organismul

Studiile arată că spirulina este eficientă și în caz de otrăvire. Aceasta detoxifică organismul și este benefică pentru stomac. Poate fi consumată atât dimineața, cât și la prânz sau ca gustare, însă este excelentă pentru a fi consumată și seara, într-un smoothie delicios.

Întărește sistemul imunitar

Poate fi consumata chiar și de copiii cu vârstă de până la 3 ani, până la adolescenți, adulți, vegetarieni și persoane în vârstă. Spirulina este excelența deoarece are o mulțime de proprietăți benefice pentru organismul nostru.

Cum se consumă spirulina

Se poate dizolva în apă, în smoothie-ul preferat, într-un iaurt simplu sau într-un iaurt vegetal. De asemenea, o poți consuma și sub formă de pastile sau capsule, așa cum povesteam și mai sus.

Tu cum alegi să consumi spirulina? 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pixabay

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!