Invatam Locuri frumoase

Sugestii și idei de design pentru amenajarea unei băi foarte mici

noiembrie 22, 2022

Sugestii și idei de design pentru amenajarea unei băi foarte mici

Vizual, baia este un spațiu ce trebuie să ne ofere o senzație plăcută de relaxare și confort, dar și să fie un loc suficient de încăpător pentru a depozita diferite lucruri.

În ceea ce privește amenajarea acestui loc, există câteva reguli de care putem să ținem cont. În acest fel, o baie micuță se va transforma într-un spațiu relaxant, un spațiu cu adevărat plăcut.

Alege să îți faci un plan pentru renovare

Pentru a fi în control în ceea ce privește bugetul, dar și timpul de realizare al proiectului, este important să ai un plan pentru renovare. Astfel, vei știi ce buget să aloci pentru instalațiile sanitare, dar și pentru accesoriile precum o astfel de para dus.

Trucuri pentru băile fără ferestre

Dacă baia ta nu are o fereastră, poți înlocui aerisirea cu un astfel de ventilator. În ceea ce privește lumina, poți „păcăli” ochiul folosindu-te de lumină artificială. Corpurile de iluminat poziționate în lucrurile potrivite vor lumina cameră și nu vei simți faptul că aici nu există nicio fereastră.

Alege un perete de accent

Alegerea unui perete de accent poate fi cea mai bună decizie care să ajute spațiul din punct de vedere vizual. Dacă vrei să subliniez câteva trăsături în această încăpere, atunci poți opta pentru a reamenaja în perete diferit. Alege faianță într-o nuanță care să iasă în evidență.

Optează pentru stilul care ți se potrivește

Este important să iei în considerare și spațiul pe care îl ai disponibil, dar și stilul care ți se potrivește cel mai bine. De exemplu, poate că o baie într-un stil minimalist arată mult mai încăpător și poate să arate mult mai luminos. Cu toate acestea, dacă acest stil nu este pe placul tău, poți opta pentru o baie cu accesorii colorate care să îți amintească de un stil retro, ceva mai vesel.

Alege cabina de duș în detrimentul căzii

Pentru a economisi și mai mult loc, alege să înlocuiești cada cu o cabină de duș. O cabină de duș poate avea și funcționalități pentru masaj, aceasta oferindu-ți aproape același confort ca o cadă. Acest lucru te va ajuta să economisești o mulțime de atunci când vine vorba de o baie micuță.

Mobilierul ales

Obiectele sanitare și cele de mobilier pot avea funcționalități multiple. De exemplu, poți opta pentru o chiuvetă care să aibă încorporat un dulap. Mai mult decât atât, chiar și oglinda ta poate să aibă în spatele ei câteva rafturi care să te ajute atunci când vine vorba de depozitarea produselor cosmetice.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!