Locuri frumoase

TOP 4 locuri pe care trebuie să le vizitezi iarna aceasta

ianuarie 5, 2022

TOP 4 locuri pe care trebuie să le vizitezi iarna aceasta

Țara noastră se poate lăuda cu o mulțime de locuri minunate. În acest articol vei identifica doar 4 dintre acestea, 4 locuri perfecte pentru vacanța de iarnă și nu numai. 

Iarna este anotimpul care deschide numeroase oportunități turistice, atât pentru pasionații de sporturile specifice anotimpului, cât și pentru cei care caută câteva clipe de relaxare.

Sibiu

După cum bine știm, în Sibiu se organizează anual cel mai frumos târg de Crăciun, concurând la acest capitol chiar cu Viena.

Colindele, ornamentele atent alese, dar și ospitalitatea localnicilor, toate acestea contribuie la o experiență parcă desprinsă din povești. Însă, asta nu este tot!

Sibiul este cunoscut și pentru faimosul centru istoric. Clădirile medievale, străduțele înguste și restaurantele sofisticate, fac din acest oraș o destinație turistică care trebuie să se regăsească neapărat pe lista ta!

Dacă ajungi în acest oraș nu uita să vizitezi și Catedrala Evanghelică, Podul Minciunilor și Muzeul Brukenthal.

Sighișoara

Sighișoara se numără printre cele mai frumoase orașe din România. 

Căsuțele colorate, cetatea împreună cu turnurile de apărare și cafenelele elegante sunt doar câteva din bijuteriile acestui oraș.

Odată ajuns în Sighișoara nu poți pleca fără să vizitezi faimoasa cetate. Poți începe cu camera de tortură, continunând cu Muzeul de Istorie, Muzeul Armelor, iar la final urcă în Turnul cu Ceas. Priveliștea este de vis!

Hotelul de gheață de la Bâlea, o atracție de neratat

Hotelul de gheață de Bâlea așteaptă iarnă de iarnă toți turiștii care vor să încerce o experiențănă nouă. Tematica hotelului diferă de la un an la altul, atât camerele, cât și holurile sau barul hotelului sunt amenajate într-un mod unic.

Paturile sunt realizate din gheață, fiind acoperite de o saltea confortabilă. În plus, oaspeții primesc saci de dormit și blănuri pufoase, având în vedere că temperatura medie din hotel este 0 grade.

În plus, turiștii care aleg să se cazeze la acest hotel pot vizita și biserica de gheață de la Bâlea. 

Brașov

Încheiem lista de atracții turistice chiar cu orașul Brașov. Ce poți face într-o zi de iarnă în Brașov?

Poți începe cu o plimbare pe străduțele Brașovului, continuând cu un mic dejun copios. Poți vizita Casa Negustorilor, Biserica Neagră, Strada Sforii și Poarta Ecaterinei. Nu poți pleca din Brașov fără a te plimba prin Piața Sfatului. 

În concluzie, ce destinație alegi pentru următoarea vacanță?

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!