Inceputuri Invatam Oameni frumosi

Top 5 beneficii ale cititului – Cum ne influențează această activitate

noiembrie 3, 2022

Top 5 beneficii ale cititului – Cum ne influențează această activitate

Chiar și în era vitezei, oamenii sunt încă captivați de cărți, iar acesta este un lucru extrem de bun. Există o mulțime de beneficii ale cititului, iar în articolul de aici îți prezint cinci dintre ele.

Unele cărți ne țin cu sufletul la gură, iar paginile ne captivează astfel încât să uităm de stres, de grijile din viața de zi cu zi. Cu toate acestea, cititul este mult mai mult decât atât. Această activitate are multe beneficii asupra organismului, dar și asupra sănătății noastre.

În perioada reducerilor, cel mai mult mă bucur când găsesc o mulțime de cărți interesante la prețuri accesibile. Găsești și tu o mulțime de reduceri în această librarie online astfel încât să te bucuri de toate cărțile pe care ți le dorești, la prețuri foarte avantajoase. Campania de Black Friday va fi activă în curând, așa că te sfătuiesc să urmărești promoțiile.

Beneficii ale cititului asupra creierului

Este important să încercăm să ne dezvoltăm zilnic, iar cititul are beneficii și avantaje pentru acest lucru. Studiile arată că atunci când citim, o activitate intensă în creierul nostru se menține chiar și 5 zile după lectură. De aceea, este important să citești constant pentru a te bucura de acest beneficiu.

Activitatea se petrece între cortexul temporal stâng al creierului și zona centrală a acestuia, aceste zone fiind cele asociate cu limbajul și cea responsabilă cu mișcarea.

Campania de Black Friday este, cu siguranță, o oportunitate nemaipomenită de a ne îmbogăți biblioteca cu o mulțime de cărți pe care ni le dorim.

Te ajută la îmbogățirea vocabularului

Atât vocabularul, cât și cultura ta generală vor avea de câștigat atunci când citești. Indiferent de lectura pe care o alegi, este important să citești pentru a îți îmbogăți cunoștințele, dar și pentru a îți deschide ochii atunci când vine vorba de oportunități.

Este important să citești câte puțin în fiecare zi, acest lucru aducându-ți mai multe beneficii decât dacă alegi să citești o dată pe săptămână. În zilele de astăzi este foarte ușor să comanzi dintr-o astfel de librarie online, comanda ajungând direct acasă, iar tu poți să profiți de toate reducerile și ofertele disponibile.

Cititul reduce stresul

Studiile arată că doar 30 de minute de citit pe zi te ajută să îți îmbunătățești calitatea vieții, să reduci stresul și are chiar și benefice asupra inimii tale. De asemenea, cititul ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Te ajută să te odihnești mai bine – Beneficii ale cititului

Majoritatea oamenilor au obiceiul de a sta câteva zeci de minute pe telefon înainte de culcare. Ei bine, acest lucru nu este tocmai benefic pentru sănătatea noastră.

Doctorii și specialiștii recomandă cititul chiar și persoanelor care au probleme cu somnul. Pentru că această metodă să funcționeze, este bine să optez pentru cărți fizice, și nu pentru o carte citită online sau de pe un kindle.

Cititul te ajută să trăiești mai mult

Când vin cu această afirmație, vin și cu un studiu care s-a făcut pe 3653 de participanți adulți, pe o perioadă de 12 ani. Ceea ce s-a aflat este faptul că persoanele care citeau cărți au trăit cu aproximativ doi ani mai mult decât persoanele care nu citeau sau care opt au doar pentru reviste sau alte forme de publicații media.


 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!