Placeri nevinovate

Totul despre bere: Tipuri, mod de producție și ingrediente

octombrie 18, 2019
totul despre bere - simonagiosu

Totul despre bere: Tipuri, mod de producție și ingrediente

Dacă te întrebai care este cea mai consumată băutură alcoolică din lume, trebuie să afli că este vorba despre bere. Această băutură ce vine sub diferite arome, tipuri și culori își are începuturile acum peste 6000 de ani.

În ziua de astăzi există peste 20.000 de tipuri de bere în toată lumea. Impresionant, nu? În țara noastră, statisticile arătau acum câțiva ani faptul că oamenii consumă, anual, aproximativ 90 de litri de bere pe cap de locuitor.

Cum se produce berea?

Berea se obține din cereale (secară, porumb, grâu, orz), iar din aceste cereale se produce amidonul ce este apoi fermentat cu ajutorul drojdiei. Bineînțeles, la câte tipuri de bere există în întreaga lume, procesul este diferit, în funcție de țară sau continent.

Tipuri de bere existente

În lume există 9 tipuri de bere:

  • Bere neagră filtrată;
  • Bere neagră nefiltrată;
  • Bere fără alcool;
  • Bere blondă superioară;
  • Bere blondă pasteurizată;
  • Bere blondă nepasteurizată;
  • Cremă de bere;
  • Bere brună;
  • Bere cu lămâie.

Diferența dintre bere filtrată și bere nefiltrată

Cu toții am observat faptul că pe etichetele unor beri scrie „bere nefiltrată”, pe când pe alte etichete scrie „bere filtrată”. Ce înseamnă acest lucru?

Bere pe care o bem noi de cele mai multe ori este bere filtrată. Ceea ce înseamnă că existau anumite substanțe în bere care o făceau mai tulbure, substanțe care au fost înlăturate în totalitate. De aici și denumirea de „bere filtrată”.

Așa cum îți închipui probabil, din berea nefiltrată nu sunt înlăturate substanțele care produc tulburarea berii atunci când procesul de fermentație este finalizat.

Pe lângă faptul că berea nefiltrată este mai sănătoasă decât berea filtrată deoarece conține o mulțime de substanțe nutritive, aceasta are și un gust mult mai bun, cel puțin din punctul meu de vedere.

Despre berea artizanală

Berea artizanală poate fi făcută chiar și acasă, pentru consum propriu. Bineînțeles că aceasta are un gust mult mai bun când este cumpărată dintr-un loc specializat de băuturi, cum este un astfel de magazin bauturi.

Această băutură are un gust mai puțin acid, dar mult mai puternic și nu conține conservați sau alți aditivi. Este creată special pentru persoanele care iubesc gustul pur de bere adevărată!

Dacă ești curios să afli cum se produce berea artizanală, care sunt principalele tipuri de bere artizanală, dar și cine poate produce această bere, te invit să arunci o privire peste articolul de AICI, unde vei găsi toate detaliile necesare.

Berea și beneficiile ei asupra sănătății

Nu, aceasta nu este doar o scuză pentru a consuma bere. Consumată în cantități moderate, berea conține fosfor, calciu, zinc, potasiu, siliciu, mangan, dar și o mulțime de antioxidanți ce au beneficii foarte apreciate asupra sănătății.

Nu uita să o bei într-o cantitate moderată deoarece conține un număr mare de calorii, dar și pentru că alcoolul consumat în exces dăunează sănătății!

Cum putem combina berea cu mancarea?

O bere rece este potrivită pentru mâncărurile ce conțin carne, in general carne condimentată. Mai mult decât atât, berea merge de minune împreună cu o porție de mici sau cârnăciori.

Dacă ai optat pentru o mâncare grasă, alege berea neagră, ce are un gust puternic amărui.

 

Acestea fiind spuse, te invit să îmi spui care este berea ta preferată!

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!