Ingrijire Ingrijirea danturii

Totul despre îngrijirea danturii – Sfaturi pentru a avea dinți sănătoși

decembrie 29, 2022

Totul despre îngrijirea danturii – Sfaturi pentru a avea dinți sănătoși

Dinții au nevoie de îngrijire de cel puțin două ori pe zi. Periajul de dimineață, dar și cel de dinainte de culcare trebuie să dureze cel puțin trei minute, astfel încât să nu omiți niciun dinte și să te ocupi de îngrijirea lor în mod corect.

În cavitatea noastră bucală bacteriile se pot aduna foarte repede. De aceea, este important să folosim atât ață dentară, apă de gură, dar și să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Mai mult decât atât, prezentare la medicul dentist pentru o verificare de rutină este și ea la fel de importantă. Descoperă aici cât costă un implant dentar sau ce este o adiție de os, în cazul în care vei avea nevoie.

Astăzi am pregătit pentru tine câteva sfaturi pentru a avea dinți sănătoși, astfel încât să știi să îi îngrijești corect.

Folosește o periuță electrică

Periuțele de dinți electrice de ultimă generație sunt mult mai eficiente decât cele clasice. De asemenea, ele sunt indicate atât pentru adulți, cât și pentru copii. Mai mult decât atât, periajul se poate rezuma la două minute, iar acest lucru îl poți vedea cu ajutorul unei aplicații pe telefon sau cu ajutorul temporizatorului pe care periuța îl are.

Este important să periezi fiecare dinte în parte

Este foarte important să asiguri igiena fiecărui dinte în parte. De aceea, la fiecare dintre ei trebuie să stai câteva secunde bune pentru a te asigura că totul este curățat cum trebuie.

Periajul se face atât în exteriorul dintelui, dar și în interior, dar și pe suprafața pe care se realizează masticația.

Îngrijirea instrumentelor pentru igienă

După ce ai folosit periuța de dinți, aceasta trebuie igienizate cu apă pentru a îndepărta apa sau resturile rămase. Ața dentară și apa de gură trebuie să fie depozitate în locuri uscate și adecvate.

De asemenea, este important să-ți schimbi periuța de dinți o dată la trei luni de zile. Mai mult decât atât, dacă ai trecut printr-o răceală sau printr-o gripă este important să îți schimbi periuța de dinți.

Este importantă și alimentația

Pentru a te asigura că vei controla cantitatea de zahăr pe care o consumi, este important să asiguri o dietă alimentară echilibrată. Acest lucru nu doar că te ajută să te menții sănătos, dar te ajută și să îți protejezi dinții de apariția cariilor.

ingrijirea dintilor

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!