Ingrijire

Totul despre L-Carnitina: Cum se folosește, ce este și ce rol are

ianuarie 30, 2020
L-Carnitina

Totul despre L-Carnitina: Cum se folosește, ce este și ce rol are

L-Carnitina (L-Carniține) este un aminoacid neesențial care poate fi produs în corpul nostru, se poate obține și prin consumul de carne sau poate fi găsit sub formă de supliment nutritiv.

Ce beneficii are L-Carnitina

L-Carnitina este utilizat ca supliment alimentar pentru persoanele care vor să scadă în greutate și nu numai. Acest aminoacid este produs natural de organism și are mai multe varietăți: acetil-L-carnitina, propinoil-L-carnitina, L-carnitina-L-țartrat și L-D-carnitina.

În ceea ce privește beneficiile acestui supliment, L-Carnitina oferă organismului o serie de îmbunătățiri, în funcție de tipul pe care îl alegi.

  • Te ajută să slăbești

Acest supliment alimentar te ajută să transformi acizii grași în energie, astfel că pe termen lung te ajută la scăderea în greutate. Dacă ești și genul de persoană căreia îi place să facă sport, atunci trebuie să știi că acest aminoacid este ideal pentru tine. L-Carnitina te ajută să transformi acizii grași în energie, dar și să transpiri mai mult, eliminând surplusul de greutate.

Aminoacidul pune în mișcare celulele adipoase și susține arderea grăsimilor. Există o diferență între L-Carnitina și pastilele de slabit, așa că cel mai bine este să te documentezi înainte de a alege o variantă pentru tine.

  • Ajută la susținerea sistemului cardiovascular

Dacă vrei să reduci tensiunea articulară, L-Carnitina te poate ajuta în acest sens. Suplimentul ajută organismul și funcțiile cardiovasculare și reduce riscul unui atac de cord.

  • Susține performanța

Sportivii sunt cei care folosesc aminoacizi și alte suplimente pentru a susține performanța sportivă. L-Carnitina este unul dintre produsele care reduce riscul de febră musculară, îți oferă mai multă energie și ajută organismul să se refacă mult mai repede după un antrenament intens.

Consumat exact așa cum este recomandat, aminoacidul te poate ajuta să scapi de durerile musculare, să ai mai multă energie și să slăbești. L-Carnitina se poate găsi și în carnea de viță, lapte, pește, brânză, pâine integrală sau sparanghel, însă cantitățile de L-Carnitina pe care îl găsim în aceste alimente sunt mult prea mici pentru a fi resimțite de organismul nostru așa cum trebuie.

Vârsta înaintată poate duce la lipsa de energie, iar sedentarismul duce la probleme precum varicele, însă L-Carnitina este un supliment care te ajută să fii mereu plin de energie pentru a putea fi activ.

 

Tu ce suplimente folosești pentru a te menține activ, energic și pentru a îți păstra organismul sănătos cât mai mult timp?

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!