Remedii naturiste Sanatate

Totul despre turmeric – Beneficii dovedite si proprietati absolut uimitoare

aprilie 25, 2022

Totul despre turmeric – Beneficii dovedite si proprietati absolut uimitoare

Turmericul dă o tentă aurie unor preparate culinare și este o plantă cu o mulțime de beneficii uimitoare și proprietăți fantastice. Este întrebuințat de veacuri ca plantă de leac, mai ales în medicina ayurvedica, iar constituenții rizomilor, cunoscuți drept curcuminoide, stârnesc acum interesul științific datorită potențialului lor în tratarea unei game largi de afecțiuni.

Turmericul se mai găsește și sub numele de curcuma sau șofran indian. O mulțime de ingrediente simple au multe beneficii și proprietăți multiple, de la turmeric, la nucsoara, dar și scorțișoara.

Înainte de a cumpăra și tu această plantă, poți căuta pe internet turmeric beneficii pentru a vedea cate proprietati uimitoare are.

Cultivarea acestei plante

Dacă vrei să cultivi și tu plantă în grădina ta, trebuie să știi că turmericul are nevoie de un sol umed și de minimum 10 grade Celsius pe timp de iarnă. Are flori mici și galbene și este o plantă cu un gust aromat înțepător. Întrebuințările sale sunt atât medicinale, cât și culinare.

Iarna, turmericul are nevoie să îi fie îndepărtate frunzele moarte. De asemenea, în acest anotimp are nevoie să fie ținut într-un loc uscat deoarece este perioada lui de hibernare.

Beneficiile turmericului

În ceea ce privește beneficiile acestei plante, ea este folosită în medicină, considerată un purtificator al sângelui, un tonic și un remediu pentru artrită.

S-a dovedit că această plantă scade nivelul colesterolului sangvin, putând preveni îngroșarea și obturarea arterelor.

De asemenea, s-a dovedit eficient în tratarea indigestiei, a ulcerului stomacal, a problemelor colonului și a colitei ulceroase. Este o plantă ce are o mulțime de proprietăți și beneficii asupra organismului, așa că te sfătuim și pe tine să o incluzi în dieta ta.

Turmericul are proprietăți antioxidante

Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și protejează ficatul și secreția bilei. Cercetările arată că această plantă are și proprietăți anticancerigene. Studiile arată că persoanele care consumă turmeric pe termen lung pot să aibă parte de un risc redus al dezvoltării unor cancere.

Utilizările culinare

Pe lângă utilizările sale medicinale, curcuma sau turmericul are și utilizări culinare. Este utilizat în pudre de curry, la paste, dar și la murături, legume sau la alte feluri de mâncare. Turmericul este folosit și în amestecul marocan de mirodenii.

 

Are multe proprietăți benefice și poate fi utilizat într-o mulțime de feluri diferite. De aceea, te sfătuim și pe tine să incluzi turmericul în bucătăria ta.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!