Invatam

Totul despre vinul roșu: cum îl asociezi cu mâncarea și ce beneficii are

aprilie 24, 2018
vin alb si vin rosu

Vinul roșu este una dintre cele mai populare băuturi din lume, dar și una dintre cele mai vechi. În timp ce consumul de bere sau de băuturi alcoolice tari aduc după sine probleme de sănătate, vinul roșu are chiar câteva beneficii asupra sănătății noastre.

În primul rând, vinul pe care îl bem trebuie să fie unul calitativ pentru ca toate aceste lucruri să se aplice. Nu va avea beneficii asupra sănătății un vin realizat din pastile, ci unul din struguri, naturali.

Un pahar de vin roșu pe zi ajută sănătatea

Reduce efectele fumatului: Un pahar de vin roșu pe zi reduce efectele fumatului. Fumatul afectează capacitatea vaselor de sânge de a se relaxa în mod natural, iar vinul roșu are puterea de a ajuta vasele limfatice, de sânge și inima.

Te ajută să ai un somn odihnitor: Vinul roșu, în special Merlot, Cabernet Sauvignon conține melatonină. Această substanță reglează ceasul biologic, dar este și un antioxidant care ajută la păstrarea celulelor sănătoase din organism și la eliminarea celulelor rele.

Ajutor împotriva inflamațiilor: Vinul roșu ajută atât împotriva inflamațiilor, cât și împotriva răcelilor și te tine departe de bacterii și de microbi.

Ajutor împotriva pietrelor la rinichi: Cine bea un pahar de vin roșu pe zi prezintă mai puține riscuri de a facă pietre la rinichi. Această băutură mai este asociată și cu riscul scăzut de formare a bolii Alzheimer.

Ce conține vinul roșu?

Tuturor ne place să savurăm un pahar de vin roșu, însă știm exact ce conține acesta? Se pare că el conține vitamine și minerale precum: potasiu, fluor, fosfor și colina. Colina este o vitamină parte din familia vitaminei B și te ajută să ai o memorie mai bună.

În concluzie, astfel de vinuri roșii sunt benefice pentru sănătate, conțin vitamine și minerale și ne pot ajuta chiar să scăpăm și de răceală. Eu aleg cu atenție vinul din raft atunci când doresc să cumpăr pentru a nu risca să cumpăr un vin care nu este făcut natural și care nu îmi poate oferi toate beneficiile despre care am discutat în acest articol.

Cum asociem mâncarea cu vinul potrivit

Fie că pregătești cina pentru cei dragi și vrei să alegi băutura potrivită sau că dorești să guști mâncarea ce merge cu vinul pe care îl bei, ți-am pregătit un scurt ghid pe care să îl consulți.

Înainte de cină, poți începe cu un aperit. Alege dintre aceste bauturi spirtoase pentru ca musafirii tăi să aibă poftă de mâncare.

Dacă gătești carne de vită: Carnea de vită merge foarte bine cu vinurile roșii seci, care să îi accentueze gustul puternic precum: Cabernet Sauvignon sau Malbec.

Dacă gătești carne de porc: Dacă te-ai hotărât să gătești carne de porc, o poți scoate în evidență cu un vin roșu sec sau poate demisec, vin care va face carnea să fie mai aromată, mai puțin grea. Alege un Cabernet Sauvignon!

Dacă gătești pui: Carnea de pui merge atât cu un vin alb, sec sau demisec, cât și cu un rose, sau cu un vin roșu sec. Poți alege un Merlot sau o Fetească Albă pentru o cină gătită cu pui sau carne de curcan.

Dacă gătești miel: Mielul are nevoie de un vin roșu precum soiurile de Merlot, Fetească Neagră sau Malbec. Având o aromă puternică, mielul are nevoie de o băutură care să nu accentueze foarte mult această aromă.

Pentru pește și fructe de mare: Alege un vin alb demisec, precum este Muscat Ottonel sau un rose.

Brânzeturile fermentate se potrivesc cu un Cabernet Sauvigon, iar deserturile merg mâna în mână cu vinurile demidulci, aromate. Pentru un desert delicios, poți alege cu încredere o Tămâioasă Românească.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pixabay & Unsplash

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!