Invatam

Traditii si obiceiuri de 8 Martie – Ce fac femeile in aceasta zi

martie 6, 2018
Flori

Se apropie data de 8 Martie, zi in care sunt sarbatorite femeile, mamele, dar si fetele.

Ce spune traditia? 

Traditia spune ca pe data de 8 Martie nu trebuie sa te certi cu mama ta sau cu femeia pe care o iubesti deoarece acest lucru iti aduce ghinion. Daca suntem sinceri, acest lucru iti aduce ghinion, indiferent de zi, insa data de 8 Martie este mai importanta decat o zi obisnuita pentru reprezentatele sexului frumos.

Traditia mai spune ca in aceasta zi, fetele si femeile ar trebui sa primeasca flori, dar nu orice flori, ci lalele. Lalelele sunt reprezentantele acestei sarbatori deoarec ele reprezinta frumusete si sunt florile care intampina primavara.

Cum petrec femeile din alte colturi ale lumii?

In China, de exemplu, femeile se bucura de dupa-amiaza libera pe data de 8 Martie. Ele primesc flori, dar si alte cadouri de la soti, tati, frati, dar si de la colegi si prieteni.

Traditia spune ca, daca o femeie nu primeste cel putin un buchet de flori pe data de 8 Martie, barbatul va avea ghinion tot anul. Bine, nu spune asta traditia, ci faptele demonstreaza acest lucru. :))

In alte colturi ale lumii, femeile sarbatoresc prin a petrece aceasta seara in oras, impreuna cu prietenele lor.

In Occident, data de 8 Martie este o sarbatoare pentru a celebra lupta femeilor pentru drepturile lor.

Ce traditii si obiceiuri exista?

Fetele si femeile care poarta martisor in piept sau la mana in perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul.

8 Martie este sarbatoare nationala in: Afganistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, China, Croația, Cuba, Georgia, Guinea, Eritrea, Kazakhstan, Kîrgîzstan, Laos, Macedonia, Madagascar, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam si Zambia, conform a1.ro.

Pana in anul 2009, in Romania, ziua de 8 Martie era atat Ziua Mamei, cat si Ziua Femeii. Din anul 2010 s-a stabilit faptul ca Ziua Mamei trebuie sarbatorita in alta zi, si anume in prima duminica a lunii mai. Ziua Tatalui se sarbatoreste in a doua duminica din luna mai.

 

Voi cum sarbatoriti 8 Martie?

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!