Retete

Trucul care transformă o marinadă simplă într-o explozie de gust

octombrie 31, 2021

Trucul care transformă o marinadă simplă într-o explozie de gust

Secretul celei mai gustoase fripturi este carnea care a fost lăsată la marinat timp de câteva ore sau chiar peste noapte. În acest fel, vei reuși să combini ingredientele preferate și acestea vor pătrunde în carne. În final, friptura preparată va fi o explozie deosebită de gust.

Ți-am pregătit câteva secrete care te ajută să marinezi carnea, în funcție de originea acesteia. Procesul de marinare nu doar ca ajută preparatul să fie condimentat și fraged, însă îl ajută să fie și hidratat. Carnea ți se va topi în gură, iar explozia de gust îți va bucura simțurile.

Înainte de frăgezirea prin marinadă, poți alege și baterea sau înțeparea cărnii, proces care se numește frăgezire mecanică.

Marinada pentru o friptură suculentă, gustoasă

După ce i-ai surprins pe musafirii tăi cu un aperitiv cu brânzeturi, salam și legume, o friptură este binevenită. Carnea de porc, de oaie, dar și cea de vită trebuie lăsate la marinat toată noaptea pentru a putea să te bucuri de gustul ingredientelor pătruns în friptură.

Carnea aleasă are nevoie de ulei pentru hidratare și pentru a obține o friptură suculentă, un acid precum o lămâie sau o limetă stoarsă, dar și condimente verzi sau plante aromatice pentru un gust intens.

De asemenea, se adaugă și câțiva căței de usturoi pentru a ofer un gust deosebit cărnii. Acesta se taie mărunt sau se adaugă în mici buzunare pe care le faci în carne, dacă vorbim despre o pulpă de porc, de exemplu.

Poți adăuga și muștar dulce, câteva boabe de piper, foi de dafin, rozmarin sau cimbru, după gust.

Carnea de curcan sau vânatul are nevoie și de bucăți de slănină sau bacon în marinada pentru a oferi fripturii un gust mai intens.

Marinada cu vin roșu

Carnea de porc, de exemplu, poate fi marinată cu vin roșu, o lingură de ulei de măsline, usturoi, sare, piper, dar și condimente precum rozmarin, salvie și chimen. Intensitatea gustului va fi una ce deosebește o friptură banală de una deosebită.

Vinul este un element-cheie excelent în prepararea unei fripturi cu un gust intens. Bineînțeles, lângă carnea de porc poți seervi musafirilor un vin roșu. Folosește un decantor pentru a aera vinul și pentru a îl lăsa în contant cu aerul astfel încât toate aromele sale să se intensifice.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!