Secretele gospodinelor

Trucuri pentru haine perfect călcate – Cum să calci rapid și ușor

iulie 23, 2019
haine perfect calcate

Trucuri pentru haine perfect călcate – Cum să calci rapid și ușor

Este plăcut să găsești hainele curate, călcate și gata de a fi purtate. De cele mai multe ori însă, călcatul hainelor poate fi o activitate copleșitoare. De aceea, am pregătit astăzi o listă cu trucuri utile pentru a avea haine perfect călcate, dar și pentru a călca mai rapid și mai ușor.

Cum să calci rapid și ușor

1. Ai grijă la cantitatea de rufe din cuva mașinii de spălat!

Atunci când pui hainele la spălat, încearcă să nu umpli cuva până la refuz. Astfel, hainele tale vor fi mai puțin șifonate atunci când le scoți, iar călcatul nu va mai fi atât de greoi.

Același truc aplică-l și atunci când pui hainele în coșul de rufe!

2. Întinde imediat rufele după ce s-a terminat programul!

Când ciclul de spălare este la final, întinde rufele cât de repede poți. În acest fel te vei asigura că hainele vor face mult mai puține cute.

De asemenea, un alt truc pe care eu l-am învățat de la mama este să scutur puțin hainele înainte să le pun la uscat. Astfel, îmi este mult mai ușor să le calc!

3. Usucă hainele pe umerașe!

Pentru a călca mult mai ușor cămășile, bluzele și tricourile, usucă-le pe umerașe. Economisești și spațiu pe uscător, dar le calci și mai rapid pentru că sunt mai puțin șifonate.

4. Pulverizează apă pe rufe!

Cu toții avem câteva piese vestimentare realizate din materiale ce se calcă mai greu. Pulverizează apa pe ele înainte să le calci. Cutele se vor netezi, iar materialul o să fie mai ușor de călcat.

5. Folosește o stație de călcat cu abur!

Dacă obișnuiești să calci volume mari de haine sau lenjerii de pat, o stație de călcat cu abur este mult mai eficientă decât un fier de călcat. Găsești AICI toate caracteristicile și modul de folosire al stației de călcat versus fierul de călcat clasic.

6. Lasă hainele să se aerisească!

Sunt convinsă că și tu obișnuiești să termini de călcat și apoi să pui hainele pe umerașe și direct în șifonier. Dacă lași hainele câteva minute să se aerisească înainte de a le băga în șifonier, acestea își vor păstra forma pe o perioadă mai mare de timp.

7. Curăță des talpa fierului de călcat!

Nici eu nu obișnuiam să curăț talpa fierului de călcat după fiecare utilizare, însă acest lucru îmi ușurează mult munca! Chiar dacă nu se observă cu ochiul liber, talpa fierului de călcat acumulează o mulțime de reziduuri, acestea lăsând urme pe haine și făcând călcatul mult mai dificil.

8. Folosește funcționalitatea de „abur” de la fierul de călcat!

Un astfel de fier de călcat are o funcționalitate ce oferă jet de abur. Această funcționalitate îndepărtează rapid cutele rezistente și pătrunde adânc în țesătură. Producătorii spun că pătrunde cu până la 50% mai mult abur și hainele se netezesc mai repede.

Nu în ultimul rând, ultimul truc pe care îl folosesc pentru a face călcatul hainelor o activitate mai plăcută este de a asculta muzică preferată! 🙂

 

Tu ce trucuri folosești pentru a călca hainele rapid și ușor?

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!