Invatam Oameni frumosi

Tu și partenerul tău treceți printr-o perioadă grea? Iată ce puteți face!

ianuarie 20, 2022

Tu și partenerul tău treceți printr-o perioadă grea? Iată ce puteți face!

Locul de muncă mult prea solicitant, grijile zilnice, lipsa timpului, greutățile financiare, toate acestea pot duce la mici dificultăți în cuplu. Nu sunteți nici primii, nici ultimii, iar pentru orice problemă există și o rezolvare. 

Ai nimerit în locul potrivit, la momentul potrivit. Pune în practică toate aceste sfaturi, iar atât tu, cât și partenerul tău veți realiza ce relație frumoasă aveți. 

Acceptați că într-o relație există și certuri

Primul pas, dar și cel mai important este să acceptați că într-o relație există și certuri. Nu există relația perfectă, oamenii sunt diferiți și trebuie să accepte asta. 

Folosiți fiecare ceartă ca pe un moment oportun din care puteți învăța câte ceva. Învață ce nu îi place partenerului tău pentru a putea evita să-l mai superi. Află ce îl sperie și încearcă să-l asiguri că ești mereu acolo pentru el.

Construiți o nouă rutină doar pentru voi doi

Stresul zilnic te poate face să uiți că cineva are nevoie de atenția ta. Dacă până acum obișnuiați să plecați separat la muncă, ce spui să plecați puțin mai devreme, dar să mergeți împreună?

Poate vă opriți și la cafeneaua preferată pentru a savura o cafea împreună. 

În pauza de prânz puteți să vă întâlniți pentru a lua masa împreună, iar seara să vizionați un film pe canapeaua din living. 

Umblați la bugetul comun

Ce spui de o mică schimbare în bugetul vostru? Ce priorități aveți? 

Trebuie să învățați că sunteți o echipă și luptați pentru același scop: fericirea comună.

Poate aveți nevoie de o vacanță scurtă sau poate partenerul tău tânjește după un cadou de ceva timp. Discută cu el și află care sunt dorințele lui, iar apoi îți poți expune și tu punctul de vedere. Cu siguranță o sa fiți fericiți amândoi dacă purtați o astfel de discuție.

Plecați într-o vacanță

Întotdeauna o vacanță este bine-venită! Nu aveți nevoie de prea multe planificări. Căutați o cabană la munte sau un hotel cu piscină interioară.

În acest fel puteți uita pentru câteva momente de grijile zilnice și vă puteți focusa pe relația voastră. O sa vă distrați și o să aveți timp să discutați.

Fiti alaturi unul de celalat la bine si la greu

Este important să vă susțineți și în momentele grele. Poate pentru unul dintre parteneri primăvara și toamna sunt anotimpuri grele din cauza alergiilor de sezon. Celălalt trebuie să îl susțină cu vorbe bune, să meargă la farmacie să ia astfel de antihistaminice, dar și să îi ofere sprijin.

De asemenea, în relații trebuie să vorbiți deschis despre ce își dorește fiecare, indiferent de cât de intime sunt aceste dorințe. Nu ezită să apelezi la pastila de a doua zi în cazul în care ai nevoie.

Renunțați la critică

Desigur, există și critica constructivă, însă despre asta este vorba acum?

Renunță la micile reproșuri zilnice. Nu îi mai spune că nu a spălat vasele sau nu a dus gunoiul la timp. În plus, îi poți cere și lui să nu îți mai reproșeze micile greșeli pe care le comiți. 

Alegeți un moment al zilei în care să vă prezentați nemulțumirile și încercați să remediați problemele, iar pe viitor să nu le mai comiteți.

Învățați unul de la celălalt

Cu siguranță îl poți învăța pe partenerul tău o mulțime de lucruri, iar el, la rândul lui, te poate învăța pe tine.

Încercați să vă influențați reciproc, să vă adaptați unul după celălalt și să învățați să gestionați situațiile mai neplăcute cu calm. Poți începe să aplici aceste sfaturi chiar de azi, iar amândoi veți avea de câștigat. 

Everyday - Zi dupa zi

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!