Ingrijire Ingrijirea parului

Uleiul de ricin (castor) și beneficiile acestuia pentru păr

decembrie 4, 2018
portret fata cu par blond

Uleiul de castor nu este extras din grăsimea castorului, așa cum poate că și voi v-ați gândit, ci este chiar uleiul de ricin, benefic și bun la toate. Uleiul de ricin/castor se obține prin presarea boabelor plantei Ricinus Communis și este asociat cu frumusețea încă din Egiptul Antic.

Masca cu ulei de ricin pentru păr

Ieri am ales să îmi fac o mască cu ulei de ricin pentru că părul meu în această perioadă se electrizează, devine foarte aspru și nu mă mai înțeleg deloc cu el, indiferent de produsele pe care le folosesc. Am folosit balsam de păr și un ulei pe care îl aplici înainte de a aranja părul, dar niciunul dintre aceste produse nu rezolvă situația cum o face uleiul de ricin.

Eu am o sticluță că aceasta de mai jos pe care o găsiți în orice Plafar sau farmacie, dar se poate găsi uleiul de ricin și în alte sticluțe și fabricate de alți distribuitori.

ulei de ricin - ulei de castor

Cum se aplică masca

Eu am folosit o perie micuță și am aplicat masca exact ca pe vopseaua de păr: la rădăcini, făcând mereu cărări pentru a aplica peste tot și apoi am masat cu degetele întreg scalpul. Am stat cu masca aproximativ 3 ore, însă este foarte bine dacă o lăsați așa peste noapte.

Am evitat să pun ulei și pe întregul fir de păr deoarece acesta se curăță foarte greu. M-am samponat apoi, de două ori, foarte bine și am clătit cu foarte multă apă pentru a mă asigura că uleiul s-a curățat.

Masca se aplică de maximum 2 ori pe săptămână.

Ce beneficii are uleiul de ricin pentru par

Stimulează circulația

Uleiul de ricin ajută la stimularea circulației și, astfel, părul va crește mai repede, va fi mai rezistent și mai hrănit.

Ajută împotriva căderii părului

Uleiul de ricin este benefic și ajută împotriva căderii părului. Pentru ca masca să fie eficientă, combinați-o cu ulei de măsline, ulei de cocos sau ulei emu. Se aplică la fel, se stă cu el câteva ore sau toată noaptea și se spală bine.

Uleiul de ricin face părul mai strălucitor

Uleiul de ricin (castor) are proprietatea de a îi oferi părului o doză frumoasă de strălucire. De asemenea, el ajută vârfurile despicate și previne apariția acestora.

Părul meu se simte mai mătăsos (clamă de prins părul alunecă de pe păr pentru că este atât de mătăsos), este mai strălucitor, iar vârfurile arată ca și când le-am aranjat cu peria.

Înainte de a apela la produse scumpe pentru păr, alege măștile naturale care îți hrănesc părul! 

 ulei de ricin

Beneficiile uleiului de ricin pentru frumusețe și sănătate

  • Întărește unghiile

Aplicat direct pe unghii și lăsat așa peste noapte după ce ai acoperit degetele cu mănuși din bumbac, uleiul de ricin întărește unghiile și îți face cuticulele mai frumoase, dar și pielea de pe mâini mai catifelată.

  • Ajută la tratarea bătăturilor și negilor

Negii se masează cu ulei de ricin de două ori pe zi, până se vindecă, iar pe bătături se aplică ulei de ricin, se acoperă pielea și se lasă așa peste noapte.

 

Contraindicații

Uleiul de ricin se folosește și pentru tratarea constipației, însă uneori pot apărea efecte secundare grave. De aceea, pe plan intern, eu nu recomand uleiul de ricin decât dacă ai discutat înainte cu un medic și acesta știe că nu ai probleme la nivelul sistemului digestiv.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!