Ingrijire Ingrijirea unghiilor

Unghii cu gel, ojă semipermanentă sau acril – Avantaje și dezavantaje

februarie 25, 2020
unghii cu gel

Unghii cu gel, ojă semipermanentă sau acril – Avantaje și dezavantaje

În ziua de astăzi, majoritatea doamnelor și domnișoarelor preferă unghiile cu gel, ojă semipermanentă sau acril. Ele necesită întreținere mult mai rar decât unghiile ce au ojă clasică și le poți construi în ce formă și mărime dorești.

Unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, așa că ți-am pregătit un articol cu avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel, oja semipermanentă și acril. În acest fel, vei putea cântări toți factorii pentru a lua decizia de a alege o modalitate pentru a îți face manichiura. Desigur, ți-am pregătit și o mică galerie foto pentru a te inspira.

Manichiura cu acril

Unghiile cu acril (acryl) sunt rezistente, frumoase și sunt ideale pentru persoanele care vor să își facă manichiura singure, acasă. Unghiile cu acril se fac din pudră acrilică și lichid de fasonaj. Aceste două ingrediente se amestecă și se pun pe unghia naturală.

Ai nevoie de puțină îndemânare, însă nu este nimic ce nu se poate învăța.

Dezavantajul manichiurii cu acril este că acest produs chimic poate să îți deterioreze unghia naturală. De asemenea, dacă nu sunt aplicate corect, unghiile cu acril pot să creeze un mediu perfect pentru ciuperci și bacterii.

De aceea, fie că optezi pentru unghiile aplicate în salon sau acasă, fii foarte atentă cu igiena și cu modalitatea corectă de a aplica acril, gel sau ojă semipermanentă.

Acrilul are și un miros puternic deoarece este un compus rigid, dur.

Manichiura cu gel

Manichiura cu gel este, probabil, cea mai populară în zilele noastre. Unghiile cu gel sunt ideale pentru doamnele și domnișoarele care vor să își păstreze unghiile lungi.

Manichiura cu gel se aplică folosind un astfel de kit unghii gel: pilă electrică, lampa led uv, șabloane, pensule, gel colorat, dar și gel pentru a construi unghia.

Unghiile cu gel sunt frumoase, au un aspect natural și, față de unghiile cu acril, se întăresc mai repede. De asemenea, gelul nu are miros.

Dezavantajul manichiurii cu gel este că, dacă stai prea mult cu mâinile în apă, gelul se poate desprinde.

Un alt dezavantaj este că expunerea la razele UV nu este tocmai un procedeu sănătos, în timp îmbătrânindu-ți pielea. Aplică o cremă de protecției înainte de a te expune la astfel de raze.

Manichiura cu ojă semipermanentă

Manichiura cu ojă semipermanentă este ideală pentru persoanele care își doresc să aibă unghii scurte sau medii. Poți să alegi orice fel de model sau forma a unghiei deoarece și oja semipermanentă îți oferă acest lucru, la fel ca și gelul.

Oja semipermanenta se usucă mai repede decât gelul, astfel că vei economisi timp.

Ca și în cazul gelului, este indicat să aplici o cremă protectoare pentru a îți proteja mâinile de razele UV.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!